What kind of reader are you?

Jag var bara tvungen att göra testet. Vilken supermix för mig - enkät och böcker!

What Kind of Reader Are You?
Your Result: Literate Good Citizen
 

You read to inform or entertain yourself, but you're not nerdy about it. You've read most major classics (in school) and you have a favorite genre or two.

Dedicated Reader
 
Obsessive-Compulsive Bookworm
 
Book Snob
 
Fad Reader
 
Non-Reader
 
What Kind of Reader Are You?
Quiz Created on GoToQuiz

Pocketutgivning vintern 2008

Nu är det snart dags för bokförlagen att släppa kommande utgivning för vinter/vår 2009. Några har redan smygstartat har jag märkt. Jag dammsuger förlagens sidor nästan dagligen och längtar efter pocketar jag ska få läsa i vår.
Men det finns några pocketar som släpps nu i höst vinter som jag verkligen ser fram emot!

På svenska:
18 nov Lloyd Jones - Att tro på mister Pip. Hamnade på Bookerprisets Shortlist 2007.
21 nov Karin Wahlberg - Tröstaren. Karins böcker om läkaren Veronica och polisen Claes är så där lagom läskiga.
19 dec Sara Blædel - Bara ett liv. Dansk deckarförfattarinna som jag inte läst förut. Camilla Läckberg har tipsat om henne på sin blogg.
19 dec Orhan Pamuk - Snö. Äntligen på svensk pocket. Nobelpristagare 2006.

På engelska:
29 dec Patricia Cornwell - The Front. Andra delen i serien om Win Garano.



Hoppas ni fick några bra tips till julönskelistan! Bästa priset hittar ni på bokus som numera även fraktar gratis.

Recension: Bra gift!


Författare: Doris Lessing
Titel: Bra gift
Org.titel: A proper marriage
Utgivningsår: 1973

Jag har nu avslutat den andra delen i Doris Lessings serie Våldets barn; Bra gift. Den första delen Martha fick jag av mamma i julklapp förra julen, jag har sedan ett tiotal år tillbaka en tradition att önska mig årets Nobelpristagare i litteratur i julklapp. Många nobelpristagare är inte mycket att hänga i julgranen, eller de kan hellre få hänga där än ligga på mitt nattygsbord, men vissa gillar jag skarpt. Doris Lessings böcker hör till den senare kategorin och jag kan varmt rekommendera böckerna om Martha Quest och hennes liv i Sydrhodesia under kolonialtiden. Serien följer hennes liv från 1900-talets början fram till år 2000. Längtar efter nummer tre i serien; Instängd, men nu ska det bli brittisk deckare (igen)!

Bokbörsen




Ibland är jag ute efter rätt gamla böcker, som inte längre finns på pocket. Det kan exempelvis vara på grund av att den inte är så poppis längre, förlaget vinner inte något på en nyutgåva. Jag har länge gått och irriterat mig på att jag inte kunnat köpa de äldre Augustprisvinnarna i skönlitteratur på pocket, de från tidigt 90-tal. Men så hittade jag lösningen (och jag skäms nästan över att jag som boknörd inte hittat dit tidigare): På bokborsen.com kan man nämligen hitta det allra mesta, begagnat såklart, men i väldigt fint skick och väldigt billigt. Nu har jag äntligen Björn Ranelids Synden och Niklas Rådströms Medan tiden tänker på annat i pocket!


En annan icke-bok-relaterad sak är att Estrella äntligen återinfört Salt & Vinäger-chips! Tjihoo!
Risk för fettfläckar i mina pocketar alltså :-)

Min livboj!

bokus.com är min livboj! Där har jag en önskelista så lång att jag aldrig kommer att tömma den. För varje bok jag köper kommer två nya till önskelistan. Min bevakningslista är också ohälsosamt lång. Där tittar jag in varje dag för att se om något nytt släppts på pocket, trots att jag får ett mail när detta sker, och trots att jag har en fin lista på aktuella utgivningsdatum.

Mitt första inlägg

Hej!

Du har ramlat in på min blogg som jag fick för mig att skapa idag. Jag har länge känt ett behov av att organisera mina böcker och mitt läsande på ett roligare och mer kreativt sätt än genom .doc-filer. Så här kan jag ha tillgång till allt, när och var som helst.

Bloggen kommer mest vara till för mig själv; här listar jag lästa böcker, böcker jag köpt och fått (ofta identisk med läst-listan), kommande pocketutgivning från många förlag och diverse listor över litteraturpriser.

Kanske kan den inspirera ditt läsande?