Lehane, Lehane, Lehane!

Som jag längtat, nu ska jag läsa Lehane igen, om Kenzie och Gennaro. Jag älskar Lehanes böcker om detektivparet i Boston, älskar. Så man kan ju undra varför jag väntat så länge med att läsa just den här? Kolla in inköpsdatum skrivet i boken. Men ändå, jag läser den nu, Lustläsningsåret 2011 har bara startat! Och jag älskar början i boken. Jag lärde mig nåt nytt, boken inleds med ett citat. Vet ni varifrån uttrycket "Som pärlor för svinen" kommer ifrån? Det vet jag nu. Den som är först att svara rätt i kommentarerna (och man får inte googla eller wikipedia, men jag kan som ledtråd säga att det står i en bok som många känner till men inte läst) vinner en pocket, jovisstdå! Sen börjar första delen, den heter Sorgbearbetning. Åååååh, jag gillar det. Och så börjar jag läsa. Har kommit till sidan 21 och både Kenzie och Gennaro är redan skuggade, nerslagna och fastbundna runt handlederna. Åh vad jag ser fram emot de kommande läsdagarna!

 Snygg efternamnsmaskering va?

5 kommentarer:

 1. Utifrån din ledtråd och typen av uttryck så skulle jag gissa på Bibeln. Men jag får väl googla nu efteråt;-)

  SvaraRadera
 2. Lotten, korrekt!
  Om du mailar mig din adress så kommer en bok på posten!

  För den intresserade så kommer uttrycket från Matteus 7:6. Ifall ni vill läsa det i sin urprungsform.

  SvaraRadera
 3. Jag delar din förtjusning i Lehane! Och tycker det är härligt att han skrivit en uppföljare. men jag väntar på pocketen.

  SvaraRadera
 4. Snowflake: Om det är En mörk välsignelse du väntar på så kommer den i juni. Perfekt semesterläsning med andra ord :-)

  Jag köpte de två som är mellan den här och En mörk välsignelse på Bokbörsen, Gone, Baby gone (som jag sett på bio) och Svart nåd. Hoppas hinna läsa dom innan juni också.

  SvaraRadera
 5. Lotten! Du hörde aldrig av dig med din mailadress, men en pocket väntar fortfarande på dig om du är intresserad.

  SvaraRadera