Krim-alfabetet: S

Mitt ibland de svåra bokstäverna kommer nu bokstaven S och lättar upp läget lite. Här var det istället problem med vad jag skulle välja bort.

Snabba cash av Jens Lapidus
Lapidus dundrade in i svensk kriminalromanvärld och skapade en ny genre, Stockholm Noir. Snabba cash var början på något nytt tyckte jag. Aldrig fucka upp var en värdig uppföljare. I somras fick jag även hem seriealbumet Gängkrig 145 som Lapidus skrivit och Peter Bergting har illustrerat. Fantastiskt!

Schenkel, Andrea Maria
Mordbyn vann Svenska Deckarakademins pris för bästa utländska kriminalroman 2008. I år kom Fallet Kalteis och 16 september kommer Bunker ut, båda på Ersatz förlag. Kul med tyska krimförfattare som uppmärksammas i Sverige. Inte bara tvärtom.

Skugga av Karin Alvtegen
Allt av Karin Alvtegen har varit bra! Det här är den enda jag inte hunnit läsa ännu, men den står hemma i hyllan och väntar. Skugga blev nominerad till CWA International Dagger Award 2009. Det jag gillar mest är att Alvtegen skriver kymiga kriminalromaner som handlar om rätt så sorgliga personer som råkar göra fel val här i livet. Val som ibland får ödesdigra konsekvenser och förstör mer än de har trott skulle vara möjligt. Den bästa är Skam!

Jens Lapidus
Andrea Maria Schenkel
Karin Alvtegen

”Regler” för krim-alfabetet och tidigare bokstäver hittar du här!

Bokstaven av typsnittet Max Ernsts Öga används med tillstånd från grafikern Fredrik Andersson, typografism.se

4 kommentarer:

 1. S är färdigt!

  Andrea Maria Schenkel verkar bra! Måste ge Aldrig fucka upp en chans till. Gillade verkligen Snabba Cash, men kom inte igenom uppföljaren.

  SvaraRadera
 2. Bra tips! Min lista är också klar. (den skulle ha kommit upp under förmiddagen, men det funkade visst inte att schemalägga uppdateringen i dag. 6.37 var jag alltså vaken vid datorn!)

  SvaraRadera
 3. Av någon anledning är jag inte intresserad av att läsa Jens Lapidus, jag vet inte varför...

  Mordbyn har jag läst, den var helt okej. Annorlunda.

  Karin Alvtegen är såå bra!

  Min S-lista är också klar!

  SvaraRadera