Krim-alfabetet: W


Wednesday's child av Peter Robinson
Nu har jag ju inte nämnt Peter Robinson på ett bra tag, han fick äran att inleda krim-alfabetet. Det här är en av alla Alan Banks-deckare som jag läst av honom och det är en av de tidigare deckarna, nummer 6 i serien. Den var den första som gav Robinson en Edgar Award-nominering. Nu har han kommit fram till nummer 18, All the colours of darkness, som precis kommit ut på svenska också, Mörkrets alla färgerMinotaur förlag. Men det har också precis hunnit bli en novellsamling med Banks-historier i The price of love.

Wennstam, Katarina
Wennstam är för mig en ny Marklund, fast bra mycket vassare och fräschare. Hon har heller inga problem med trovärdigheten då hon redan från början klart deklarerat att hon skriver romaner. Däremot har hon, precis som Marklund, en politisk agenda som går ut på att medvetandegöra mäns våld mot kvinnor. I Smuts gör hon det på ett rättframt och obehagligt sätt, nästan så jag för en kort stund förlorade tron på den goda mannen och blev väldigt cynisk. I Dödergök som precis kommit på pocket handlar det om brott som sällan ger ett straff. I januari 2010 kommer en tredje roman, Alfahannen. Här handlar det om poliser, och om vad poliser gör när de kommer hem efter en hård dag på jobbet.

Why didn't they ask Evans av Agatha Christie
Ja, jag har ju inte påbörjat mitt Poirot-marathon ännu, men när det är avklarat kommer jag såklart att vilja prova på hennes andra deckare också. Det ska bli mer roligt än spännande!

Peter Robinson
Katarina Wennstam
Agatha Christie

 ”Regler” för krim-alfabetet och tidigare bokstäver hittar du här!

Bokstaven av typsnittet Max Ernsts Öga används med tillstånd från grafikern Fredrik Andersson, typografism.se

5 kommentarer:

 1. Men jösses, är det redan onsdag! Får fundera på mitt alfabet under dagen (minst).

  SvaraRadera
 2. W finns hos mig nu, inte med Wennstam, men hon är himla bra!

  SvaraRadera
 3. Jag har också gjort W.

  Är så sugen på att läsa de av Peter Robinsons böcker som inte getts ut på svenska. Det var länge sen jag läste på engelska men det skulle nog inte vara något större problem för mej.

  Gillar också Wennstam!

  SvaraRadera
 4. En god britisk krimi: Where Roses Fade. En del af Andrew Taylors Lydmouth-serie. Foregår i en lille britisk by efter 2. verdenskrig.

  SvaraRadera
 5. Bokmoster: ibland går en vecka snabbare än vad man tror :-)
  Lilla O: Ska kika in hos dig nu!
  Boksnoken: jag tror verkligen du skulle gilla de tidigare Banks-deckarna.
  Dorte: Tack för tips! Taylor gillar jag!

  SvaraRadera