Årets bästa kriminalromaner!

Svenska Deckarakademin har idag utsett årets bästa kriminalromaner! Vinnarna är:Bästa svenska kriminalroman
Tre sekunder av Anders Roslund & Börge Hellström Piratförlaget
Motiveringen löd: ”En explosiv tegelsten till roman som tar pulsen på samtiden”. 

The Martin Beck Award
Det blödande hjärtat (Bleeding heart square) av Andrew Taylor Albert Bonniers förlag
Motiveringen löd: ”En kriminalroman om ondskans olika uttryck, fångade i en tidstrogen beskrivning av förkrigstidens England”. 

Årets debut
Det som ska sonas av Olle Lönnaeus Damm förlag

Mina egna reflektioner om vinnarna:
Tre sekunder var den jag hoppades skulle vinna eftersom jag läst alla andra kriminalromaner av Roslund & Hellström och gillat dem allihopa. De är verkligen ruskigt grymma. Andrew Taylor är en annan favorit så även där är jag nöjd med valet av vinnare! Lönnaeus har jag aldrig hört talas om, det får bli något att kolla upp. De övriga nominerade till årets kriminalroman och dess tidigare vinnare kan du kolla in här.

Pocketdatum:
Tre sekunder kommer på pocket 14 april 2010
Det blödande hjärtat finns på pocket på engelska, Bleeding heart square, men fortfarande inget pocketdatum för den svenska översättningen. Det finns heller inget angivet pocketdatum för Det som ska sonas.

2 kommentarer:

  1. Å, så spennende! Jeg elsker kriminalromaner, og her var det bra linker å titte på. Leste nettopp "Midvinterblod" av Mons Kallentoft, svensk krim er generelt veldig bra! Har du lest noe av Jo Nesbø, forresten?

    SvaraRadera
  2. Anita: jag har läst den första delen om Harry Hole och har två delar till som väntar i bokhyllan. Jag gillade den första delen väldigt mycket!

    SvaraRadera