Krim-alfabetet: Ä


Näst sista bokstaven. Helt plötsligt känns det som! Vi är framme vid bokstaven Ä.

Älskade Poona av Karin Fossum
Det här är än så länge den bästa kriminalromanen av Karin Fossum jag har läst och då har jag ändå läst i princip alla hennes deckare om Konrad Sejer. Den tjugosjunde juli i år blev Älskade Poona utsedd till tidernas bästa kriminalroman av Dagbladet. Läs mer om utmärkelsen på dagbladet.no.
Den 18 december kommer den senaste kriminalromanen Den onda viljan ut på pocket och den 24 mars 2010 kommer ännu en kriminalroman ut på Forum förlag, Döden skall du tåla heter den. Fossum fortsätter att leverera.

Jag hittade faktiskt ingen författare på Ä. Det här var i särklass den svåraste bokstaven när det kommer till författare. Mitt första pass på den här delen.

Änglar och demoner av Dan Brown
Jag har faktiskt bara läst Da Vinci-koden av den här mannen och jag har inte sett någon av böckerna som film. Men jag blir faktiskt lite sugen på att läsa Änglar och demoner nu. Lite för att jag ändå gillade den där bladvändarkänslan. Jag blev som uppslukad av Da Vinci-koden även om jag inte charmades varken av språket eller det stereotypa persongalleriet. Da Vinci-koden läste jag 2004, kanske kan jag pressa en ny Dan Brown så här fem år senare? Jo, det kan jag nog! Han är ju så hajpad nu i och med express-översättningen av den nya boken Den förlorade symbolen med sex olika översättare. Det kan ju bli...intressant?

Länkar:
Karin Fossum
Dan Brown

”Regler” för krim-alfabetet och tidigare bokstäver hittar du här!

Bokstaven av typsnittet Max Ernsts Öga används med tillstånd från grafikern Fredrik Andersson, typografism.se

3 kommentarer:

 1. Hittar ingen författare jag heller, men t¨vå böcker!

  SvaraRadera
 2. Fossum hos mig också, fast under en annan rubrik. Och visst ska du läsa Änglar och demoner, det hör ju liksom till!

  SvaraRadera
 3. Jag har också gjort Ä, men ingen författare hos mej heller!

  Jag har också bara läst Da Vinci-koden av Dan Brown och jag gillade den inte. Jag tänkte ge honom en andra chans och började på Änglar och demoner, men läste aldrig ut den.

  SvaraRadera