Majläsning

En extra stor hög med böcker att välja på i maj. Jag kommer antagligen inte att ta mig igenom mer än en tredjedel, men det är härligt med små minibibliotek att välja ifrån varje månad. Maj månads läsning alltså:


When I lived in modern times av Linda Grant Maj månads Orange Prize-vinnare!
Ett land i gryningen av Dennis Lehane Bokcirkelboken som jag bara hann läsa hundra av drygt sjuhundra sidor i - och dessutom gick jag inte ens på bokcirkelträffen. Men den verkar mycket lovande.
A thousand splendid suns av Khaled Hosseini Den här boken fick jag av min hemliga bokvän i förra vårens Pocket och Trix. Äntligen får jag upptäcka om den är så bra som alla säger.
Boktjuven av Markus Zusak Den här månaden går Lyrans Jorden runt-resa till Oceanien och Australien och jag har valt att läsa Boktjuven.
Lärarinnan i Villette av Ingrid Hedström En av förra årets nominerade deckare till Bästa svenska kriminalroman.
Människohamn av John Ajvide Lindqvist Skräckmästaren nummer 1. Den här gången handlar det om spöken. Ett recensionsexemplar från Ordfront förlag.
Himmel av Torbjörn Flygt Flygts comeback eller? Recensionsexemplar från Månpocket.
The last templar av Raymond Khoury Ett fynd på Bokus lagerrensning.
Väninnan av Eva Franchell Fick träffa intressanta Eva i maj ifjol. Är nyfiken på hennes bok om Anna Lind och arbetskulturen på regeringskansliet.
En fri röst av Ayaan Hirsi Ali Recensionsexemplar från Månpocket.

De stående böckerna till vänster är endast om jag får den minsta tid över efter den liggande högen. Detta är böcker som jag fyndat på Bonnier Pockets och Månpockets pocketmingel och Natur & Kulturs Pocktail
Spellmans arkiv av Lisa Lutz NoK
Glasdockorna av Jorun Thørring NoK
Amerikahuset av Sven Olov Karlsson NoK
Victoria Benedictsson av Birgitta Holm NoK
Rädda Felix av Helena Richardson
Konsten att leva innerligt av Ann Lagerström & Ted Harris

Och så har Bokcirkeln bestämt sig för att vi ska läsa den första delen i Carin Gerhardsens Hammarbyserien - Pepperkakshuset. Så den är på väg hem till mig nu as I write :-)

Fullspäckat med läsning i maj alltså. På lördag åker jag på min fjärde tripp till Frankrike. Vilka böcker tycker ni att jag inte får glömma att ta med mig?

10 kommentarer:

 1. Lararinnan i Vilette och Manniskohamn, mest for att jag ar sa himla sugen pa att lasa dem sjalva!

  SvaraRadera
 2. Emma: mycket bra argument! :-)

  SvaraRadera
 3. Boktjuven och Lärarinnan. Jag har läst båda och de är bra, när Döden i Boktjuven känns för tung, koppla av med döden i Villette! :-)

  SvaraRadera
 4. Läs (i den här ordningen!
  1. Pepparkakshuset (så klart)
  2. Människohamn
  3. Väninnan
  4. Ett land i gryningen

  Boktjuven kan hoppas över, väldigt hypas och sorglig historia, dock sjukt dåligt skriven.

  SvaraRadera
 5. Jag ska läsa Boktjuven trots allt. Missade förra månadens Asientripp. Pepparkakshuset gillade jag, men de andra två är ännu bättre. Bra att börja från början. Bokklubbsböcker ska prioriteras!

  SvaraRadera
 6. Människohamn och Boktjuven gillade jag. Har en rätt gedigen hög att plocka majläsning ur själv... är fortfarande kvar i april på Orange prize-utmaningen (hitills annorlunda mot vad jag väntade mig)o har reserverat majboken på svenska.
  så många böcker så lite tid...

  SvaraRadera
 7. OJ! Jag har inte läst en enda av de där, hur det då är möjligt :) Har hört mycket gott om Boktjuven. Enbart gott, faktiskt.

  SvaraRadera
 8. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 9. Åh, vad mycket bra tips!

  Boktjuven blir det definitivt, även om jag hört både väldigt bra och väldigt dåligt om den :-)

  Människohamn blir det också, jag är mycket svag för Ajvide Lindqvist och ska försöka gå på ett evenemang med honom och Kristina Lugn senare i maj.

  SvaraRadera
 10. Härligt med uppradade böcker på lager, som bara väntar! :-)

  SvaraRadera