DCI Alan Banks

Det är så här han ser ut, Peter Robinsons skapelse DCI Alan Banks. Vad tycker ni?


Peter Robinsons hemsida inspectorbanks.com kan man läsa om tv-filmen som bygger på kriminalromanen Aftermath (I ondskans spår). Den kommer att sändas på brittiska ITV, men datumet är ännu inte bestämt.
I ondskans spår var den första Alan Banks-deckaren jag läste och den var så himla ruggig. Men sen dess har jag läst nästan alla deckare om honom, 19 stycken har det hunnit bli. Jag tycker Stephen Tompkinson, som ska gestalta Banks på TV, ser lite väl stiff ut. Och jag hade nog inte tänkt mig honom så gammal, men Tompkinson ser nog lite äldre ut än vad han är (född -65). Fast Aftermath kom ut som nummer 12 i serien så det kanske stämmer rätt bra.

3 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 2. Boksnoken: du hade skrivit två likadana kommentarer så jag tog bort den andra :-).

  Håller med! Jag tycker att han ska vara både snyggare och kanske lite mer mörkhårig. Hoppas ändå på att filmen visas i Sverige.

  SvaraRadera
 3. Jag tycker Stephen Tompkinson ser ut som en passande DCI Banks. Frågan är väl snarare om han kan leva upp till kraven det innebär att gestalta honom. Banks är en av mina personliga favoritgestalter i bokvärlden. All kred till Peter Robinson, han är en mycket duktig författare. Jag väntar bara på att få se TV-serien.

  SvaraRadera