Boktips till AnnaS

Fråga från AnnaS:
"M ska få inhandla lite franska pocketböcker till mig när han åker till Paris i veckan. Tänkte att du om ngn kanske har tips på ngn bra nutida fransk författare på pocket? :)"

Självklart ska jag fixa boktips till AnnaS!


Marie Darrieussecq har bland annat skrivit skitsorgliga Tom är död. Hon är bra, men jag vet inte om just den boken är nåt bra tips just på grund av att den är så sorglig. Jag har inte själv kunnat läsa den ännu för att jag är lite rädd att ämnet ska vara för tungt.


Claire Castillon skriver vackert och så är hon vacker också.


Boomerang av Tatiana De Rosnay.


Har hört mycket om No och jag (No et moi) av Delphine De Vigan.


La ciel de Bay City av Catherine Mavrikakis.


På Bokmässan i Paris köpte jag Le canapé rouge av Michèle Lesbre.


Jag har precis läst en deckare av Fred Vargas som jag gillade, Mannen som vände insidan ut. Den hade några år på nacken men hon har säkert kommit ut med nått nytt nu.

Nu blev det bara kvinnliga författare men det gör ju verkligen ingenting.

Och Anna, nu kommer det bästa: mina väldigt smarta och intelligenta bokbloggarkompisar ska nu få fortsätta tipsa i kommentarerna. Så det kan bli en massa fler bra tips till dig (och andra)!

Bonne chance pour la lecture!

4 kommentarer:

 1. Jag kan rekommendera Annie Ernaux! Då jag tyvärr inte är så lyckosam att jag läser franska fick jag läsa henne på engelska.

  SvaraRadera
 2. Tack! Boomerang har jag läst om, så i och med ditt tips hamnar den på toppen av önskelistan. Har också utökat listan med övriga tips :)

  Annie Ernaux känner jag så väl igen, så endera har jag läst ngt av henne (när jag kollat runt lite så kanske det är 'La femme gelée' jag läst..). Troligtvis var det under franskastudierna - för länge länge sedan - så Annie Ernaux också tillagd i önskelistan!

  Tack för tipsen!

  SvaraRadera
 3. AnnaK: tack för ytterligare tips!

  AnnaS: fint att du hittade nåt här som kan passa!

  Kram på er!

  SvaraRadera
 4. Jag läser inte så himla mycket franskt, men har en bok hemma i bokhyllan som jag tyckte oerhört mycket om när jag läste den. Fanfan heter den och är skriven av Alexandre Jardin. (Den är alltså översatt till svenska.). Det ska finnas åtminstone ytterligare en bok av honom, som heter Zebran, men den har jg inte läst (men nu blir jag påmind om att jag nog vill ta reda på den).

  Annars gillade jag också André Gide som jag läste tidigare i år. Och så får man läst en nobelpristagare också, om man nu går igång på det.

  SvaraRadera