Sommarens läsning i 7 punkter

Jag kastar mig raskt (njae, den är ju nån dryg vecka gammal men jag pratar om sättet, sättet!) över Bokhoras sommarenkät. I löööve enkäter!

 1. Bäst i sommar?
 2. Okej. Ärligt talat så var faktiskt This charming man av Marian Keyes bäst. För den följde med mig så länge och Lola, Grace, Marnie och well, även Alicia blev mina låtsaskompisar för ett tag. Men jag har läst många bra böcker i sommar och det fanns minst tre titlar som kom på delad andraplats.
 3. Sämst i sommar?
 4. När började sommaren egentligen? Om den började redan i maj så är sommarens sämsta When I lived in modern times av Linda Grant mitt bottennapp. Om sommaren började först i juni blir kandidaten The Front av Patricia Cornwell. En bok som tydligen finns som film på DVD och har visats på TV i sommar. Andie MacDowell i en av huvudrollerna. I Farozonen hette den visst, jag bemödade mig inte att se på det, nån som såg?
 5. Vad har du helst läst på stranden?
 6. Marian Keyes. Går att lägga ner var tionde sekund om så behövs och tas upp igen utan problem. Om man vill hänga med i diskussionen i sällskapet för tillfället, vilket man ju gärna vill.
 7. Var har du läst mest?
 8. I sängar. Innan läggdags. Sju olika sängar. Men med samma sängsällskap hela tiden gudskelov ;-)
 9. Har du haft något läsprojekt under sommaren som du lyckats eller misslyckats med?
 10. Min tanke var att försöka minska antalet böcker i bokhyllan. Jag har haft bokköpstopp i sommar också som varar augusti ut. Och dessutom fokuserade jag på deckare. Jag har nämligen väldigt många av den varan i hyllan. Så helst gör jag inte utvärderingen av mitt läsprojekt förrän sista augusti men jag kan ju göra en koll så här med knappt två veckor kvar. Jag började med 100 böcker i hyllan. Jag har läst 13 böcker. 5 av dom har varit kriminalromaner. Men jag har även på olika sätt mottagit 16 böcker i sommar. Så mitt mål är att åtminstone läsa tre böcker till så jag hamnar på +/-0. Och de återstående tre kommer definivit att bli kriminalromaner så då blev det 50/50 med deckare/romaner i sommar. Fint!
 11. Nämn en ny bok som du har köpt i sommar!
 12. Ja, som jag skrev ovan så har jag inte köpt en endaste bok i sommar. *Stolt* Men jag har fått en hel del recensionsexemplar och så har jag lyckas byta till mig flera fina böcker. Jag ska skriva om dom i ett annat inlägg.
 13. Vad ser du fram emot att läsa i höst?
 14. Jag ser fram emot att fortsätta läsa deckarna som står i min hylla. Ska försöka att hålla ner på inköpen även i höst, och jobba vidare på hyllvärmarna. Och en av dom som jag verkligen ser fram emot är Simona Ahrnstedts Överenskommelser. Den har blivit öronmärkt för den första höstkvällen som jag känner att jag måste tända ljus och koka té.

5 kommentarer:

 1. Ack, den ljuva plus-minus-noll-ambitionen.... Jag trodde jag skulle lyckas hålla den också, men igår klickade jag runt på Bokbörsen.

  Patricia Cornwell tycker jag är en besvikelse nuförtiden. Jag har slutat läsa henne. Det är så sorgligt ändå, faktiskt, för jag tyckte mycket om de första Scarpetta-böckerna. Hur kan man bli så dålig?

  Men när hösten är slut tar du itu med Poirot igen, eller hur?

  SvaraRadera
 2. Vixxtoria: Cornwell ja, it's complicated.
  Jag fortsätter läsa henne trots att det bara blir sämre och sämre och nu när även de välbekanta karaktärerna börjar balla ur så känns det bara sorgligt. Men Helena på Bokhora hintar om att det ser bättre ut med de nyaste böckerna.

  Japp, vinterns första dag börjar mitt Poirot-marathon igen. Hann med en tredjedel förra vintern.

  SvaraRadera
 3. Jepp, enkäter är kul, speciellt då det är bra frågor som i den här!

  Jag har tänt ljus om kvällarna i flera veckor redan, jag är en storkonsument av sådana :) Men té är det fortfarande lite för varmt för, tyvärr

  SvaraRadera
 4. Den här enkäten har jag också funderat på att göra, men har ju floppat totalt på läsningen den här sommaren så vet inte om den skulle bli så intressant att läsa, haha.

  Te- och ljusdiskussion kan jag däremot ge mig in i! Te har jag druckit ett tag nu faktiskt (har du fortfarande värmebölja hos dig, Bokbabbel?!) men tända ljus är det sämre med, det förknippar jag så starkt med höst och det är inte dags riktigt än tycker jag :)

  SvaraRadera
 5. inte direkt värmebölja, men nog över 20 grader ja, i dag hade jag på mig en kofta men det blev nästan för varmt med den. helt galen sommar vi har haft!

  SvaraRadera