Vintage 007

Varje bibliotek bör ha en komplett samling av Ian Flemings agentromaner om James Bond - agent 007 med rätt att döda.

Jag funderade först på att formulera meningen ovan som en frågesats, sen ändrade jag mig och skrev en påståendesats. Jag påstår alltså detta. Så då kan ni istället ställa er frågan: Har Paperback Lovers bibliotek en komplett samling av Ian Flemings agentromaner om James Bond - agent 007 med rätt att döda?

Svaret på den frågan är "nej, och det bör genast åtgärdas".

Vilken tur då att Vintage Classics har lyckats komma över ett tioårsavtal för att sälja James Bond-böckerna igen. I samarbete med ett antal omslagsdesigners har Vintage Classics skapat Vintage 007, som mer fokuserar på karaktären James Bond istället för författaren Ian Fleming. Omslagen är utformade för att understryka den svala och smarta Bond. Riktigt eleganta omslag dessutom. Vintage Classics, dom kan dom! Den djärva och färgstarka filmaffisch-känslan är inspirerad av Saul Bass.

Böckerna kommer att publiceras i pocket den 6 september 2012 och kommer att innehålla nya förord från en imponerande samling författare, däribland Giles Foden, Sam Bourne, Andrew Taylor, Tom Rob Smith, Kate Mosse och Len Deighton.

Nu ställer jag mig frågan: köpa alla delar på studs och bli ruinerad, eller ha is i magen och köpa dom sådär peu à peu, men risk för att de hinner sälja slut? Och vilka ska man börja med då? Eller kanske rent av önska sig i födelsedagspresent?
Gillar man den mer eleganta och klassiska stilen ger Vintage ut alla 14 romaner under hösten med mindre färgglada omslag.

Källa: ianfleming.com
© Vintage Classics. Alla rättigheter förbehållna.

4 kommentarer:

 1. I födelsedagspresent givetvis! Och önska dig alla du, vi andra ser till att dela upp titlarna mellan oss.

  SvaraRadera
 2. De har verkligen lyckats med omslagen. Himla snygga!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, om man gillar färger och blockmönstrat går de nog hem. Det blir också väldigt lätt att identifiera de olika delarna i bokhyllan genom färg.

   Radera