Ett nytt kapitel

The Women's Prize for Fiction, före detta The Orange Prize for Fiction, meddelade igår att priset kommer att bli sponsrat privat 2013. Enskilda givare, inklusive Christopher Foyle, Joanna Trollope, e-boksajten Bilbary, Cherie Blair och Martha Lane Fox kommer att bidra till en privat finansiering under 2013, medan sponsringsförhandlingar för 2014 och framåt redan är överenskomna.

Även andra sponsorer som vill vara anonyma har gett sitt bidrag till priset. Kate Mosse, ordförande för The Women's Prize for Fiction säger att hon är överväldigad över stödet och när det stod klart att sponsringsbudgeten för nästa år redan hade överskridits, så togs beslutet att finansiera priset privat för 2013. Hon är glad att ett så brett spektrum av människor stödjer priset detta exceptionella år och tackar dem för deras stöd.

The Women's Prize for Fiction 2013 har också aviserat ett partnerskap med Google som kommer att stödja prisets ambition att nå en bredare internationell publik. Googles plattformar som Google+ och YouTube hjälper författare och prisjuryn med att få kontakt med en stor publik på webben från hela världen.

Skådespelaren Miranda Richardson kommer att vara ordförande i juryn för 2013, tillsammans med TV-profilen Razi Iqbal, författarna Rachel Johnson och JoJo Moyes och författaren och aktivisten Natasha Walter.

The Women's Prize for Fiction, också kallat WPF, kommer också att fortsätta sitt partnerskap med Southbank Centre, Grazia Magazine, The Reading Agency och Book Trust, som har administrerat priset sedan 1996. Joanna Prior från Penguin är en av fyra nya medlemmar i styrelsen, tillsammans med Felicity Blunt, Karen Jones och Nicola Mendelsohn.

The Women's Prize for Fiction 2013 kommer att delas ut den 5 juni, vinnaren får en check på 30.000 £ och en bronsstatyett kallad Bessie, båda anonymt sponsrade. Hemsidan för priset (idag http://www.orangeprize.co.uk/) kommer att få ett nytt utseende inom de kommande veckorna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar