Krim-alfabetet: P


Predikanten av Camilla Läckberg
Rätt ofta blir det på tok för mycket diskbänksrealism och relationsdiskussioner i Läckbergs böcker. Jag är väl kanske en av få (?) som inte bryr mig så mycket om hur det går för Erika och Patrik i Fjällbacka. Jag vill läsa om läskiga mord. Jag gillade Stenhuggaren som delvis utspelade sig långt tillbaka i tiden. Olycksfågeln hade också bra driv. Näst på tur står Tyskungen och sedan Sjöjungfrun som kom ut på pocket i sommar. 16 september kommer en ny deckare; Fyrvaktaren! Alla Erika & Patrik-fans får ”veta hur det gick” och jag får förhoppningsvis läsa om ett nytt mord!

Persson, Leif GW
Perssons tre första kriminalromaner från 70- och 80-talen måste omnämnas här. Jag har läst åtminstone den första av dem; Grisfesten. Den filmades som Mannen från Mallorca 1984. Jag har Profitörerna och Samhällsbärarna kvar att läsa. Det är krimkarameller jag ska suga länge på.

Påtaglig risk för skada av Tove Klackenberg
En författare som jag inte funderat så mycket på förrän jag började leta titlar till ”svåra” bokstäver i Krim-alfabetet. Någon som läst Klackenberg? Visst har jag sett hennes namn hos någon av era andra som är med i utmaningen?

Camilla Läckberg

Leif G W Persson
Tove Klackenberg

”Regler” för krim-alfabetet och tidigare bokstäver hittar du här!

Bokstaven av typsnittet Max Ernsts Öga används med tillstånd från grafikern Fredrik Andersson, typografism.se

8 kommentarer:

 1. Oj, tänk att det redan är dags för P och tänk att jag fick ihop en lista i dag också. Klackenberg har jag läst, recensioner finns hos mig någonstans. Jag hängde med på de två första titlarna i serien om åklagaren Svea, gillade dem, men sedan har det av någon anledning inte blivit fler. Det finns väl minst tre böcker i alla fall?

  SvaraRadera
 2. Har "använt" Klackenberg i alfabetet, men inte läst något ännu. En annan oläst alfabetsfavorit är Gerhardsen som är med på P hos mig!

  SvaraRadera
 3. Svåra bokstäver ja, det kommer några riktigt kniviga nu på slutet!

  SvaraRadera
 4. Åh, kommer det en ny bok av Läckberg snart, trevligt! Jag vill veta hur det går för Patrik och Erika :-). Plus att jag vill läsa om nya mord förstås! :-)

  Klackenberg har jag inte läst.

  SvaraRadera
 5. Jag tror att jag läst en Klackenberg-bok, men att jag inte blev så förtjust i den.

  Är också sugen på Pepparkakshuset, jag har visserligen inte boken i min ägo utan den är endast på önskelistan hos adlibris.

  SvaraRadera
 6. Q lär bli en utmaning. :)

  SvaraRadera
 7. Bokmoster: Det går snabbt med alfabetet, men det kommer ändå att hålla på nästan ända till december.

  Lilla O: Gerhardsen var med hos någon annan för ett litet tag sedan. Nu har namnet äntligen fastnat ordentligt i min minnesbank för nya krimförfattare.

  Boksnoken: jag vet att Läckberg skriver väldigt spännande om Erika o Patrik, kanske hade jag gillat att läsa om dom i en vanlig relationsroman.

  Klotho: Q blev faktiskt en enklare utmaning än jag först trodde.

  SvaraRadera
 8. Nu är jag också klar med P.

  SvaraRadera