Paperback Lover 2 år!

Idag fyller bloggen två år, heja heja! Exakt på minuten för två år sedan skrev jag Mitt första inlägg.
Sen dess har det rullat på fint och jag är glad att jag två år senare fortfarande håller mig till bloggens (och således mina) favoritämnen; pocketböcker och litteraturpriser. Och att den fortfarande lever. Tjihoo!

Hur skall då detta firas? Jo!
Här och nu serveras det cyber-tårta på bloggen. Alla är bjudna på födelsedagsfika. Det finns något för alla, allergier inräknade. Det är bara att hugga in på kaffe, té eller saft och det bakverk man för tillfället är sugen på. Kommentera gärna vad ni väljer :-)

Jag skulle hemskt gärna vilja fortsätta detta ikväll med en födelsedagsgfest, men företaget jag jobbar på fyller tydligen jämnt i år och jubilerar ikväll så jag bör vara med och fira. Så kanske kan det bli en spontan efterfest här på bloggen efter att jag varit på supé och show, men jag lovar inget.

Men nu, till nuet:
Jag har lagt för mig en stoooor bit Budapestbakelse med både hallon, blåbär och konserverade clementinklyftor, och till det dricker jag en stor kopp cappuccino med kardemummatopping. Mmmm, vad gott förstås.
Jag lägger mig här i soffan och läser sista novellen i Munros Kärlek, vänskap, hat sålänge tills den första gästen tittar in.
(Egentligen är jag på jobbet, men ni får låtsas lite ok?)

Vixxtoria har också kommit på den helt fantasiska idén att jag ska dela ut Paperback Lover-priset. Men vad det innebär och vem det går till har jag ännu inte klart för mig. Kanske får det första priset gå till Vixxtoria som kom på idén.

32 kommentarer:

 1. Åh, men många grattis på Paperbook Lover-dagen! Det måste du ju fira i åtminstone två timmar, antingen du är på jobbet eller ej. Jag har tagit med mig en hög Miss Marple-pocket, och hugger in på de nybakade våfflorna. Till efterrätt blir det fransk chokladtårta, och då hoppas jag att några andra har droppat in också!

  (Te, förresten. Te dricker jag, en stor kanna, jag visste inte att du var så bra på att brygga te!)

  SvaraRadera
 2. Tack Vixx!

  Jo, jag lömde säga det, jag har också möblerat med extra många sköna fåtöljer, soffor och schäslonger idag, med bra läslampor till. Så det är bara att slå sig ner och läsa vad man önskar. Vi MÅSTE inte vara sociala hela tiden :-)

  Två timmar förresten, låter bra. Fika till kl 15 alltså!

  Jag är mycket bra på att brygga té. Och visst var den franska chokladtårtan god.

  SvaraRadera
 3. Jag har tagit en eller två våfflor till, så jag har inte kommit till tårtan än, men den ser väldigt smarrig ut. Imponerad av hur du lyckats få till glasyren utan att få den knagglig och sprucken.

  Men jag halvligger nu i den skönaste soffan, och tänker inte sätta mig upp förrän det blir så mycket folk här att det verkar mer än lovligt oartigt att förbli liggandes (dvs när halta gamlingar och gravida i v 40 är staplade på varandra i hörnen).

  SvaraRadera
 4. Minst fyra till gäster har jag haft här, men dom sa aldrig hej. Dom kanske blev besviken på fikat?
  Så ligg kvar i soffan du :-)

  SvaraRadera
 5. Grattis på tvåårsdagen!
  Svårt att välja fika när precis allt ser så gott ut men jag tror att jag härmar värdinnan. Fint att det fanns kardemumma till cappuccinon med!

  SvaraRadera
 6. Stort grattis och tack för fikat! En kopp svart kaffe och innehållet i prinsessbakelsen blev det, dvs. på assietten ligger det gröna täcket kvar :)

  SvaraRadera
 7. Nu har jag äntligen lyckats slita mig från Babel-tittande i soffan. Stort grattis på födelsedagen önskar jag bloggen. Jag tog med en virtuell present - Med livet framför sej av Émile Ajar. Ajar är pseudonym för Romain Gary, och genom att använda pseudonym är han den ende som vunnit det prestigefyllda franska litteraturpriset Prix Goncourt två gånger.

  SvaraRadera
 8. Jag gillar marsipan och äter upp alla lämningar på tallrikarna :-D

  SvaraRadera
 9. Maria: Tack, mycket bra fikaval.

  Bea: Tack. Undrar om man kan göra prinsesstårta utan marsipan? Eller blir det prinstårta då?

  Lyran: Välkommen och tack. Mottar present med glädje. Den är jag sugen på. Och fint att du och Bea kunde dela på fikat :-)

  SvaraRadera
 10. Mmm, fika. =) Grattis på födelsedagen! Jag smiter också in här trots att jag är på jobbet... ;)

  Jag tror att det får bli en stor chai-latte med kanel, och jag följer värdinnans exempel med budapestbakelsen (dock utan hallon och blåbär, bara konserverade mandariner ska det vara).

  SvaraRadera
 11. Jag tittar in och säger hej och stort grattis på tvåårsdagen! Våfflorna verkar väldigt smarriga så jag tar för mig av dem också men jag dricker hellre kaffe till, med en skvätt mjölk i också. Så gör jag Vixx sällskap i soffan (men vi får nog resa oss lite tidigare än när de halta gamlingarna börjar samlas på hög, ska vi inte sjunga också?)

  SvaraRadera
 12. Martina, Åsa och Eli: Tack och välkomna!

  Våfflorna var poppis alltså!
  Nu får jag nog allt ta och brygga lite mer kaffe.

  SvaraRadera
 13. Kaaaffe! Det behöver jag och en fika är alltid trevligt. Stort grattis till dig och bloggen, en av mina första bloggbekantar!

  Förlåt att jag är sen, var tvungen att utfodra två snoriga grabbar...

  SvaraRadera
 14. Enligt O: Tack! Du kommer precis lagom till att kaffet är nybryggt. Vill grabbarna O ha fika så finns det till dom med :-)

  SvaraRadera
 15. Ja, fast det finns inga fåvvlor kvar nu längre, varken till grabbarna O eller nån annan. Eli och jag har så att säga tagit tabbe på dom.

  Men nu när jag huggit in på den franska chokladkakan så skulle jag gärna vilja be om receptet.

  SvaraRadera
 16. Precis som min morotskaka tagit slut i kylen så hittar jag mer hos dig! Och en kokosboll också, dem vill jag alltid ha när jag är i Sverige! Så med munnen full av bakverk försöker jag få frm: GRATTIS!

  SvaraRadera
 17. GRATTIS! Jag missade fikat men kanske kan jag slinka in på efterfesten?!

  SvaraRadera
 18. Våfflorna var hur goda som helst, inte konstigt att de tog slut! Eftersom du verkar gilla John Ajvide Lindqvist så ska du få din present(http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9170374031) innan partyt är slut, jag vet att du mest gillar pocket men Lilla Stjärna är så bra att du inte kan vänta! Ha en fortsatt bra födelsedag och tack för fikat!

  SvaraRadera
 19. Attans, jag slinker in lite försenad och skamsen så här strax efter tre och säger grattis på födelsedagen! Och så säger jag som Pernilla, får jag vara med på efterfesten trots att jag missade fikat?

  SvaraRadera
 20. Vixx: ska se om jag vågar lämna ut det. Funnits i släkten i åratal, du vet.

  Bokbabbel: Tack och välkommen! Fint att du kunde komma hit ända från Finland. Varsågod att ta en till kokosboll :-)

  Pernilla: du snavade in här precis i sista sekund. Tack och välkommen. Det kanske blir efterfest senare ikväll. Jag får se.

  Eli: Åh, tack för Lilla stjärna. Den ligger verkligen på önskelistan.

  SvaraRadera
 21. Saralito: det finns en kaffeskvätt kvar. Annars hopaps jag att det finns tid för efterfest ikväll.

  SvaraRadera
 22. 16 fikagäster, det var inte dåligt på två timmar! Kul att så många ville komma på födelsedagsfika!

  Hoppas alla fick nåt gott i magen även om ni var här anonymt :-)

  Och tack för presenter, det behövde ni verkligen inte ta med er.

  /Maria

  SvaraRadera
 23. Nej men, jag räknade fel. Närmare 35 besökare hade jag på fikat.
  Jag tänkte väl ändå, jag fick ju brygga kaffe hela tiden. Tur att några drack té.

  SvaraRadera
 24. Grattis och den där budapest bakelsen ser mycket god ut! Och jag dricker nog en kopp te till!

  SvaraRadera
 25. Grattis! Jag tar mig en kopp te och en liten chokladbit till tack :-)

  SvaraRadera
 26. Grattis gratttis!! Och tack för den mycket svarta koppen kaffe ackompanjerad av en stunds intelligent konversation. :-)

  SvaraRadera
 27. smyger förbi och kikar om det möjligen blivit nått bakverk över till nattfika

  SvaraRadera
 28. STORT grattis, sahar i efterskott! Kanske finns det rester kvar...?

  SvaraRadera
 29. Grattis i efterskott! :)

  SvaraRadera