Recension: Alltid du

Författare: Pernilla Alm
Titel: Alltid du
Utg.år (Utg.år pocket): 2012
Förlag: Printz Publishing

Jag fick boken i min hand i torsdagskväll. Från författaren. I fredags började jag läsa. Mitt på dagen i måndags var den utläst. Jag har gått hela helgen med en obehagskänsla i kroppen.

Alltid du är Pernilla Alms debutroman om Caroline. Caroline är gift med sin underbare Mårten, de har två underbara små döttrar och de bor i ett underbart hus de byggt själva. Nu är det ju så att lycklig, det kan man bara vara i korta stunder, så allt detta underbara blir efter ett tag en vardag för Caroline, en vardag hon rätt snabbt blir less på.

Så praktiskt då att äventyret Adam dyker upp. Adam, den första förälskelsen som hon 15 år senare inte verkar ha kommit till closure med. Adam, som genast vill tillbringa sin korta föräldraledighet med Caroline, som nästlar sig in i hennes tankar och som helt plötsligt erbjuder henne ett jobb i sitt (nåja, hans frus) företag.

Mer kan jag inte berätta, jag kan inte paja läsningen liksom, men det betyder också att jag inte kan berätta så mycket om vad jag känner.

Pernilla Alms debut är en dialogfylld relationsroman som inte släpper greppet om mig. Jag vill veta hur det går, på gott eller ont. Ibland får jag känslan av att vilja bläddra framåt, jag blir rastlös och vill veta hur det slutar, men måste snabbt bläddra tillbaka, vill ändå inte missa några detaljer.

Såhär ett par dagar senare har Alltid du fortfarande inte släppt greppet, jag tänker på Caroline (mest) och Adam, och ryser till lite. Och springer och pussar på Peter P.

Alltid du är lite av ett wake up call tror jag. Det kan vara lite förrädiskt, det där underbart vardagliga livet. Om spänningen dyker upp vid rätt (eller ja, fel) tillfälle, kan det få läskiga konsekvenser.

Så mina uppmaningar är:
1. Köp och läs Alltid du!
och
2. När vardagen blir lite grå; köp en trisslott, häll upp ett glas bubbel och beställ ett par dyra skor på internet (ett par du kan returnera inom 14 dagar). Lite lagom spänning är ju helt ok :-)

Alltid du finns i en bokhandel nära dig från och med typ nu!

2 kommentarer:

  1. Pussade också lite extra på alla tre grabbarna O efter läsningen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jag började tänka på hur lycklig jag är. Mindfulness är ett bra sätt också för att se det fina i vardagen.

      Radera