Julen

Under julledigheten läste jag EN (1) bok. Det var ju inte mycket kan tyckas. Men ta hand om en 1-åring och reglera grav sömnbrist hade högre prio så jag är glad ändå att det blev nåt läst överhuvudtaget. Umgås med släktingar var jag tvungen att göra också. Det räckte inte att bara sitta bredvid i soffan med näsan i en bok.

Den bok jag läste var Eld av Mats Strandberg och Sara Bergmark-Elfgren. Det är del två om tonårshäxorna i Engelsfors. Om ni inte redan har läst trilogin tycker jag att ni ska göra det. Jag har haft liiite svårt med det faktum att det handlar om gymnasieelever. Hur ofta jag än läser om att man inte ska kategorisera det som ungdomslitteratur för att det begränsar vilka som läser, så för mig personligen ger det inte riktigt lika mycket att läsa om unga. Alltså där unga har huvudrollen och berättarrollen. Med det sagt så är Engelfors-trilogin så jäkla bra skriven att det vore galenskap att inte läsa. Del tre, Nyckeln, finns på pocket nu också så inga undanflykter.


Det nya året inleddes med en gammal Grisham, Brödraskapet. Och för första gången någonsin så har jag problem med handlingen. Alltså jag vet mycket väl att Grishams lawlit-deckare ofta handlar om advokater som saknar moral och inte drar sig för något alls för att vinna ett mål, kör över döda och skadar barn och kvinnor och gravida och hej och hå. Så inga nyheter där. Och jag är en moraltant, det är sedan gammalt. Ändå är det först nu som jag börjar störa mig på det här Brödraskapet som sitter innanför fängelsemurarna och svindlar gamla rika gubbar på pengar för att dom råkar vara förtjust i unga pojkar. Jag tycker det är rävigt och dåligt. Är det för att jag fått barn jag blivit sån här? Grishams böcker är också som alltid bra skrivna så jag kommer självklart att kolla hur det går för Brödraskapet, dvs läsa ut boken.


Näst på tur är Lilla smycket av nobelpristagaren Patrick Modiano. Julklapp från mamma. Kort roman, vilket är bra, för 1-åringen och sömnbristen får nu slåss om tid med jobbet, så det blir inte mycket tid över för läsning nu heller.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar