Krim-alfabetet: J

Semestertider. Det är lugnt på jobbet, men mest för att många kollegor gått på semester. Rent arbetsmässigt känns det likadant ett tag till. Idag var det i alla fall inte outhärdligt att gå till jobbet då det var mulet och lite regn i luften (fast när jag tittar ut genom fönstret nu verkar den blå himlen vara på väg tillbaka). Bokstaven J är det som gäller idag. Bara jäntor!

Jessika Jungs saknad av Elizabeth Gilek
Det här var en debut som följde med Damernas Värld för ett par år sedan och jag var väl inte så jätteentusiastisk, men efter att ha läst den så blev jag väldigt intresserad av Gilek och har gått och väntat på nästa kriminalroman. Vem dödade Monika P? kom förra året och blev faktiskt nominerad till Bästa Kriminalroman förra året av Svenska Deckarakademin. Den kom till mig som pocket från Månpocket i mars, jag har den som önskeläsning i sommar. Hoppas jag hinner med den.

James, P D
Jag har inte läst så många böcker av LadyJames, men hennes författarskap är ändå så pass stort att det behöver nämnas tycker jag. Bokhoran Helena har precis läst den senaste, Fyren, läs vad hon tyckte. Själv har jag bara läst Yttersta domen, som jag gillade väldigt mycket. Hennes serie om polisen och poeten Adam Dalgliesh får jag ta mig an någon gång.

Järngreppet av Aino Trosell
En författare jag är nyfiken på. Jag har bara läst Om hjärtat ännu slår som blev Bästa kriminalroman 2000. Hon skriver fristående kriminalromaner som är mera åt thriller-hållet. Trosell blev också invald som ny ledamot i Svenska Deckarakademin i år.

Länkar:
Elizabeth Gilek
P D James
Aino Trosell

”Regler” för krim-alfabetet och tidigare bokstäver hittar du här!

Bokstaven av typsnittet Max Ernsts Öga används med tillstånd från grafikern Fredrik Andersson, typografism.se

4 kommentarer:

 1. PD James på min lista också förstås. Gilek kanske kan vara något? Aino Trosell är ett oprövat kort för mig också. Så de förökar sig, de där svenska deckarförfattarna!

  SvaraRadera
 2. Jag har också gjort J - till två tredjedelar i alla fall :-).

  SvaraRadera
 3. Har efter mycket funderande fått till bokstaven J!

  SvaraRadera
 4. Det är rätt svårt att undgå James på J. :) Jessika Jung gillade jag, vill jag minnas. Här kommer min lista: http://klotho.wordpress.com/2009/07/05/krimalfabet-j/

  SvaraRadera