Kommentarer till föregående inlägg

Hmm...jag måste säga att jag inte alls kände mig så hemma som jag trodde att jag skulle göra i någon av de skönlitterära nomineringarna till Augustpriset i år. Faktiskt så blev det fler igenkännande nickar åt de nominerade i fackboksklassen, både Johannissons och Sundströms böcker verkar bra. Men varför blev inte Kerstin Ekman nominerad? Jag menar, man kanske inte får göra ett hat trick i det här priset och vinna tre gånger, men nominerad måste man väl få bli många gånger om? Blev lite besviken nu och hoppas på en nominering till Årets bästa kriminalroman för hennes del istället.
Enligt DN var Steve Sem-Sandberg förhandstippad med sin De fattiga i Łódź. Jag kan ärligt säga att jag inte hört talas om varken bok eller författare. Jag funderar starkt på att de inhyrt Nobelkommittéen att avgöra nomineringarna istället. Närå, det är nog bara jag som är alldeles för folklig, men faktum är jag många gånger haft riktigt bra koll på de nominerade till Augustpriset och ofta läst vinnaren (alternativt väntat in pocketen). Det var väl bara min litterära stolthet som fick sig en törn i år.

4 kommentarer:

 1. Så fort jag hörde talas om Kerstin Ekmans nya bok tänkte jag att nu tar hon nog hem en hel del priser. Framförallt det här! Verkar märkligt att hon inte ens är nominerad eller kom boken för sent?

  SvaraRadera
 2. Tyvärr kom boken perfekt i tid, så man kan inte skylla på det. Vi får hoppas att hon tar hem något annat pris istället.

  SvaraRadera
 3. Jag kan inte annat än att hålla med dig! Jag bruka rockså känan till och ha läst ganska mycket av de böcker som nomineras, men i år kände jag mig rätt lost...

  Sem-Sandberg har jag läst om i DN, men han skriver ju också där så det är kanske inte så konstigt..?

  Tråkigt också att alla nominerade böcker låg på två av de största bokförlagen, när det gäller skönlitteraturen. Känns väldigt fantasilöst.

  SvaraRadera
 4. Det är faktiskt märkligt att det bara var AB och Norstedts som fick nomineringar i den kategorin i år.

  SvaraRadera