Vem var den skyldige? Efterlysning!

Jag letar efter boken Vem var den skyldige? av Agatha Christie som jag tror är utgiven som Delfinpocket någon gång på 70-talet. Någon som vet var jag kan få tag på den?
Maila isåfall på paperbacklover@gmail.com.

Uppdaterad: Har kollat runt lite på Bokbörsen och olika nätantikvariatsidor. Kanske var det Zebra-serien som gav ut just den här titeln? Jag skulle gärna vilja samla på mig alla deckare om Hercule Poirot och trodde att Delfin gett ut dom. Men kanske jag ska satsa på Zebra-serien istället? Någon Christie-expert därute som vet?

Uppdaterad 2009-07-09: Tack Vixxtoria för ditt tips. Jag fick snabbt svar från Agatha Christie-experten på http://agathachristie.hostrator.com/ och nu har jag en komplett lista över alla svenska utgåvor av Hercule Poirot-deckarna. Fantastiskt. Bara att ge sig ut på bokjakt!

11 kommentarer:

 1. Zebra-serien har gett ut just "Vem var den skyldige"; och det finns två ute till försäljning på Tradera just nu. Kolla där!

  Jag har inte full koll på precis var alla Christie-böckerna gavs ut (och än mindre just dem med Poirot), men förra sommarn kulminerade min Christie-omläsning, och jag beställde sammanlagt ett 25-tal böcker på antikvariat.net, tradera och blocket (och fyndade 10-15 till på vanliga antikvariat), och man kan minst sagt säga att det är en brokig samling. Det ska finnas en svensk fan-sida som jag försökte googla fram nu, men inte hittade, men jag vet att där har man listat alla svenska utgåvor, och vilka förlag som gett ut dem. Lycka till!

  SvaraRadera
 2. Vixxtoria: ja, de två exemplaren har jag sett. Jag har också hittat ett ex på Bokbörsen. Tanken var att köpa böcker i samma serie om det var möjligt och jag har redan inhandlant den första HP-deckaren på Delfinpocket, men är rädd att jag valt fel serie att samla på. Men det kanske inte finns någon serie som har alla HP-deckare?

  SvaraRadera
 3. Efter lite googlande hittade jag Jimmy Karlssons svenska sida om Christie. Här borde du kunna hitta en hel del information om utgåvor osv, du får leta själv, men en snabbtitt ger vid handen att de flesta titlarna är utgivna av Bonniers:

  http://www.oktv.se/hemsida/jimmy.karlsson/

  SvaraRadera
 4. Vixxtoria: Tack så jättemycket! Jag hittade inte allt jag sökte där, men jag mailade innehavaren av websidan, förhoppningsvis får jag lite hjälp.

  SvaraRadera
 5. Förhoppningsvis kan han hjälpa dig. Han verkar åtminstone ha rätt bra koll på vad som getts ut av Christie i Sverige.

  Själv bryr jag mig ju inte så mycket om hur böckerna jag läser ser ut (eller, alltför anskrämliga behöver de ju nödvändigtvis inte vara innan de kommer till mig, och helst ska alla sidor vara i behåll också), och en sån sak som att ha allting i Delfinpocket eller Zebrapocket - det är inte min grej riktigt. Men det är kul att det finns folk som bryr sig om sånt också, för vackra böcker är trevligt att titta på när man väl läst ut innehållet.

  Hoppas du får svar på dina frågor och till slut hittar det du söker!

  SvaraRadera
 6. Hej de tre böckerna om Torunn och hennes släkt har i alla fall,jag läst med stort nöje. De är inte på något sätt unika eller nyskapande men de är skrivna med värme och realism. Och så gillar jag, att författaren Ann Ragde, avslutar serien på ett fullt realistiskt sätt, inget tårögt happy-ever-after. Ha det gott i sommar Mia

  SvaraRadera
 7. Roligt att höra att det gått bra, Paperback! Själv har jag nu en stor Christie-samling men orkar inte riktigt ta tag i de där sista rara exemplaren som jag varken har läst eller äger. Men när den dagen kommer ska jag också mejla Christie-experten och få hjälp. Nu har jag noga bokmärkt sidan, så att jag inte tappar bort den igen :-D

  SvaraRadera
 8. Har skickat ett litet mail. Lycka till med bokletandet!

  SvaraRadera
 9. itsread: har du skickat ett mail till mig? isåfall har jag inte fått det.

  SvaraRadera
 10. Måhända mailet hamnat i spamhögen. Skriver infon här då:
  Jag hittade boken i pocketform via Antikvariat.net: CHRISTIE, AGATHA: Vem var den skyldige? Bonnierpocket 1986. 192 s. SEK 35 · Sundsvalls Antikvariat AB, Sundsvall (SE) · SUN130175
  Sökningen hittar du på:
  http://www.antikvariat.net/get/search.cgi?id=alkotrjrmlpe,3,0,3&qe=SUN130175
  Info om Sundsvalls Antikvariat finns på:
  http://www.svaf.se/sundsvall/index.html
  Lycka till!

  SvaraRadera
 11. itsread: Tack! Lyckligtvis har jag hittat den (och ett par andra Christie-deckare) på bokborsen.se. Ett mecka för äldre böcker.

  SvaraRadera