Anna Gavalda och bokmässan

Det var i söndags som jag och mina tre följeslagare åkte till Port de Versailles och gick på bokmässan i Paris, Salon du livre.

Det var ingen kö och det var inte så sjukt mycket folk som jag hade förväntat mig så det var rätt behagligt att gå omkring där och insupa atmosfären bara. Som jag tidigare nämnt är min franska inte alls vad jag önskat, men jag har heller aldrig lagt två strån i kors för att försöka min sexåriga skolfranska så jag får allt skylla mig själv. Jag köpte dock Le canapé rouge (Den röda soffan) av Michèle Lesbre som skall läsas på Lyrans Jorden Runt-resa när vi besöker Västeuropa i december. Det som också irriterade mig lite var att jag antagligen stötte på och såg många berömda franska författare utan att veta om det. Jag hade ju inte den blekaste aning om hur dom såg ut. Men en som jag faktiskt visste hur hon såg ut var Anna Gavalda. Jag gick och letade efter hennes böcker på mässan. Tänkte att jag faktiskt skulle köpa en på franska och försöka läsa den. Till slut hittade jag montern för förlaget som ger ut hennes böcker i Frankrike (La dilettante) och vem sitter där i montern och signerar böcker om inte Anna Gavalda herself! Jag köpte hennes bok Je l'aimais (Jag älskade honom) och fick den signerad. Vilken fantastiskt trevlig, ödmjuk och fin liten (ja, hon är liten) fransk kvinna hon är. Och vilken tid och vilket engagemang hon la ner på varje läsare som ville få sina böcker signerade. Jag hade äran att ha med mig en alldeles egen fotograf också såhär kommer lite bilder!


Foton: Anna Wallentin

13 kommentarer:

 1. Coolt! Och vilken fin tröja :)

  SvaraRadera
 2. Bara lite avundsjuk. Kan visserligen inte ett ord franska, men att bara titta på Gavalda hade räckt.

  SvaraRadera
 3. Eftersom jag själv gillar att få böcker signerade så tycker jag att det är jättehäftigt att få en bok signerad på franska till och med!

  SvaraRadera
 4. Nu ska det tilläggas att jag inte läst något av Anna Gavalda ännu och jag har alltså ingen aning om jag tycker att det är bra. Men det spelar liksom ingen roll, jag är så glad över min bok och signering ändå.

  Tack Jessica :-)

  SvaraRadera
 5. Låter häftigt! Jag är fortfarande rätt nöjd med att ha SETT Douglas Adams när han var på bokmässan för åtskilliga år sedan.

  SvaraRadera
 6. Det slog mig just att du bad mig att berätta vad jag tyckte om Boktjuven (visst var det den?). Jag tyckte mycket om den. MYCKET, tom. Sådär jag.
  Glad påsk!

  SvaraRadera
 7. Å, så glamoröst! Allting blir liksom mer glamour på franska. Jättekul att få se bilder!

  SvaraRadera
 8. Maria H: ja, visst är det nåt speciellt med att få träffa författare!

  Malin: undrar när jag får träffa dig? Ska snart läsa Boktjuven, bra betyg att du gillade den. Glad Påsk!

  Snowflake: hela helgen i Paris kändes glamorös, det här var en perfekt avslutning på den helgen!

  SvaraRadera
 9. Kul att du lade upp foton från bokmässan. Kan verkligen föreställa mig din entusiasm när du vandrar omkring där (och frustration av att VETA att du missar en massa intressant på franska).

  SvaraRadera
 10. Ja, nu vet alla hur jag ser ut. Lite läskigt men lite kul också :-)

  Också frustrerande att inte veta om de författare jag faktiskt såg (som satt och signerade böcker) är stora och berömda i Frankrike eller inte.

  SvaraRadera
 11. Av någon anledning hade jag föreställt mig dig som mörkhårig. ;)

  SvaraRadera
 12. Maria: ja, jag undrar vad det kan vara för anledning? För jag har bara varit mörkhårig det sista ett och halvt året av mitt liv :-)

  Kolla in det här inlägget
  http://paperbacklover.blogspot.com/2008/12/gr-om-mig.html

  SvaraRadera