Personal Q&A

Jag har bestämt mig för att vara med på En bok om dagens Julklappspåse! Jag var med i ett bokbyte i våras men under hösten har jag inte känt att jag haft tid till att varken engagera mig eller köpa böcker till nån annan än mig själv. Men nu så!

Och eftersom det har varit lite gruff och tråkigheter under det senaste bokbytet så har En bok om dagen den här omgången gjort det crystal clear för alla som deltar vad det är som gäller. I ett led att göra min hemliga bokvän uppmärksam på mina intressen och vad jag föredrar så ska jag svara på ett antal frågor. Och det gör jag ju så gärna.

* Vad gör du helst på fritiden?
Min fritid är förhållandevis inrutad. Veckodagarnas kvällar brukar består av träning på SATS (jag älskar alla blå klasser), bloggande, och häng med pojkvännen. Lite då och då träffar jag mina vänner över ett glas vin och god mat. Helgerna brukar jag och min pojkvän fylla med åtminstone någon typ av aktivitet, det kan enkelt nog vara en promenad runt närmaste vattendrag. Kvällarna vill jag oftast umgås med mian vänner och deras barn, äta god mat, gå på bio eller konsert. ALL övrig fritid läser jag :-D

* Samlar du på något?
Man kan väl säga att jag samlar på böcker, jag skulle aldrig kunna ge bort eller sälja böcker om jag inte hade dubletter, dessutom gillar jag boken som pryl. Jag samlar även på kvitton, lappar, kartor och biljetter från ställen jag varit på. Man kan i viss mån också säga att jag samlar på sneakers, jag vägrar kasta bort skor. Jag samlar också på damm, men det har jag inga problem att göra mig av med lite då och då.

* Favoritfärg?
Blå. Midnattsblå. Marinblå. Kungsblå. ”Grekisk dörr”-blå. Blå.

* Teve-serier som du uppskattar?
Hänger inte så där jätteofta framför teven, eller det kanske jag gör, men det finns inte riktig nån serie jag följer maniskt. Det kan vara helt ok att se samma gamla Scrubs- eller Seinfeld-avsnitt för sjuttonde gången i rad. Den enda serie som jag följt sen den startade och fortfarande kollar på är Desperate Housewives, men där har jag faktiskt ”investerat” i DVD-utgåvorna och är en säsong efter serien på tv.

* Favoritfilm? Eller: vilken slags film gillar du bäst?
Filmer som jag sett de senaste åren och uppskattat: Hello miss Sunshine, Mellan väggarna, Coco – före Chanel. Jag föredrar nog ändå lite action och thriller framför lugn drama. Jag blir mörkrädd av skräckfilmer (typ The Village och The others) men jag är ändå väldigt fascinerad av dem. Den enda genre jag sällan väljer själv när det kommer till bio är romantiska komedier.

* Föredrar du te eller kaffe? Vilken smak?
Jag älskar kaffe och té.
Kaffe får gärna vara med mycket arom men inte så mörk rost.
Té skall helst vara rött. Grönt té fixar jag inte.

* Vilket slags godis tycker du bäst om?
Jag är ingen godistjej, min stora last i livet är chips. Choklad är verkligen helt och hållet bortkastat på mig. Är något godis jag gillar så är det lakrits och ibland händer det att jag köper lite sura och salta karameller på lösvikt.

* Stjärntecken?
Jungfru. Betyder det nåt?

* Något som du verkligen skulle avsky att få i ett paket till jul?
Prydnadssaker. Har svårt för prylar i hemmet som inte har någon funktion mer än att vara. De enda prydnadssaker jag skulle gilla är julpynt som ger en mysig stämning.

* Något som du verkligen skulle bli glad över att få i ett paket till jul?
En god marmelad, ett schysst nagellack eller en cd med en låtlista någon annan satt ihop.

* Eventuella allergier eller födoämnesval (vegan, t.ex.)?
Jag har glutenintolerans, men det finns nog inget jag inte äter (förutom lever men det är nog ingen risk att det hamnar i det här paketet).

Så, det var det, nu fick ni icke-Julklappspåsedeltagare också veta lite mer om mig än bara min boksmak. Har Min Hemliga Vän några följdfrågor är det bara att fråga på! Snart kommer ett inlägg om min boksmak också, fast jag tror att min hemliga vän rätt lätt kan skapa sig en uppfattning om vad jag gillar för böcker genom att läsa min blogg.

5 kommentarer:

 1. Jag tyckte ju att jag var crystal clear även till Pocket & Prassel 3.o, avseende vad som skulle finnas i paketet. Gruffet handlar väl egentligen om förväntningar och hur de var ställda i relation till vad som anlände - och hur man uttryckte detta...

  SvaraRadera
 2. Jag vet inte vad som var instruktionerna för det prasslet, kommer bara ihåg att när jag var med var det inte lika många frågor om varken boksmak eller personlig smak om annat. Men jag tycker att det var bra nu.
  Jag håller med om att det handlar om förväntningar, men om man skickar iväg nåt som man är rånöjd med och inte blir nöjd med vad man får, får man se det som att det här handlar om "skicka vidare"-principen och att man omöjligtvis kan förvänta sig något mer än det som krävs.
  Det här ska blir kul :-)

  SvaraRadera
 3. Du har rätt - det har blivit fler frågor om tycke och smak; efter önskemål. Det är ju bra om man gör vad man kan för att undvika missförstånd och ledsamheter...

  Och för övrigt: Jamen precis! Skicka vidare-principen, det var en bra tanke!
  ;-)

  SvaraRadera
 4. Hallå där. Det här är nästan spooky - när jag läser dina svar på din blogg är det typ som om jag själv skrev dem. Vi är ganska lika med andra ord:-)
  Älskar läsa, träna, smakrikt kaffe, ser inte gärna på tv, samlar böcker...
  Det här ska bli mig ett sant nöje att skicka ett härligt paket till dig.
  Håll koll på lådan!
  Kram!

  SvaraRadera
 5. Anonym (Min hemliga bokvän): det här låter ju fantastiskt, vad kul! Ska bli kul sen att se vem du är också :-)

  SvaraRadera