Shanti Roney som polis

Hos Vixxtoria kan man idag diskutera svenska kriminalromaner och filmatiseringar av dessa, filmatiseringar som ganska ofta inte gjort kriminalromanen rättvisa. Men en film har sparats i mitt minne och det är Beck-filmen Hämndens pris (2001) där Shanti Roney spelar en av tre kriminella som gör inbrott på ett regemente och stjäl explosiva ämnen. Det är en riktigt jobbig och bra film tycker jag, på många olika plan.

Men, nu läser jag på Arne Dahls FB-sida att Shanti Roney ska spela polis! För nu börjar inspelningen av Arne Dahl-filmerna!

 Foto: Magnus Hallgren (från dn.se)

Roney skall spela Arne Dahls polis Paul Hjelm och i andra roller ser vi bland andra Irene Lindh, Matias Padin och Magnus Samuelsson(!)

Fyra filmer (åtta 90-minutersavsnitt) kommer att sändas i SVT med start hösten 2011 och den femte filmen kommer på bio. Regi Harald Hamrell. Vi får se om det blir några dubbningar av tyska skådespelare i den här filmatiseringen. Dom har jag inte mycket till övers för.

Inspelningarna kör igång i början av augusti och kommer att pågå ett år framöver.

Läs om Arne Dahl på Facebook, på hans hemsida och på DN.

4 kommentarer:

 1. Åh, darling Shanti! Om han ska spela Paul så känns det ju som att han blivit vuxen. Jag har en Shanti-historia som jag ska berätta för dig om jag får tillfälle och träffar dig lajv.

  Annars passar det här inlägget som hand i handske till vad jag skriver i morgon. Jag kan bara buga och tacka!

  SvaraRadera
 2. Ja, vad fint att det här passade till ditt fantastiska inlägg som fick inleda min morgon.

  Shanti har spelat många grymma killar, undrar hur grym han blir som polis.

  Blir verkligen nyfiken på din Shanti-historia :-)

  SvaraRadera
 3. Åh, älska Arne Dahls böcker! Hoppas man får se tv-filmerna även här i Finland!

  SvaraRadera
 4. Bokbabbel: jag vet i alla fall att dom ska gå i Tyskland (därav min oro att detta återigen är en sån där samproduktion med dubbade skådespelare).

  SvaraRadera