Just for the cover

Jag har köpt alla fyra delarna av Stepenie Meyers Twilight-serie i nyutgivna pocket-utgåvor. På engelska.
Om man känner mig och min litteratursmak kan man undra varför.
Argumenten kommer här i punktform.

 1. Jag har läst den första delen och även om det inte var fantastisk litteratur för mig, så är jag så pass tvångsmässig i mitt läsande, att har jag läst del ett och ändå gillat litegrann, kommer jag att vilja läsa de kommande delarna också.
 2. Jag förstår att denna vampyr-serie är så pass stor att det kan hända att folk talar om den om säg, 15-20 år. Om det finns barn i tonåren i mitt hushåll vill jag gärna kunna erbjuda dom denna läsning. Och säga att "mamma läste dom på 2010-talet".
 3. Jag samlar på böcker.
 4. Jag har redan den första delen i engelsk pocket, utgiven av ATOM, och har tänkt köpa de resterande delarna som matchar. Men den fjärde delen, Breaking dawn, kom aldrig ut på samma format, så jag har struntat i det helt. Vill ju inte har omatchande böcker i hyllan. Såklart.
 5. ATOM har nu givit ut alla fyra delarna på nytt. De kostar en knapp hunka stycket.
 6. Jag är svag för vackra och häftiga bokomslag. Och när ni ser dessa vackra tingestar i papper och kartong förstår ni varför. Det här kan egentligen räcka som enda argument.  11 kommentarer:

  1. Ja, de är verkligen jättefina!

   SvaraRadera
  2. Har verkligen tröttnat på den serien, men herregud vilka fina omslag! <3 Det är nästan så att jag måste köpa dem bara för att kunna ta fram och titta på dem :)

   SvaraRadera
  3. Köper helt klart ovan punkter - kan t ex själv inte sluta läsa en bok även om den är dålig, den kan ju bli bra i slutet?!

   SvaraRadera
  4. Jag har inte läst någon av böckerna än. Jag har den första delen hemma (inte en lika snygg som du har!) som jag köpte mest för att jag ville veta vad allt snack va om, men jag är likadan som du, läser jag första kommer jag sega mig igenom de andra tre också bara för att, och jag är tveksam till att det är värt det.

   SvaraRadera
  5. Sa snygga!

   Men jag har ine last dem annu, kopte forsta delen pa svenska pa en loppis i julas, men funderar pa att ge bort den och kopa serien pa engelska (och med samma design) nar andan faller pa. Jag vill ju liksom veta vad det hela handlar om och sa ar jag lite som du - gillar jag forsta delen nagotsanar sa skaffar jag dem alla!

   SvaraRadera
  6. Tack!

   Vad intressant och skönt att höra att det finns många andra som också har det här lite tvångsneurotiska beteendet gällande att läsa en eller flera böcker i samma serie :-)

   SvaraRadera
  7. Klart snyggare än de svarta omslagen!

   SvaraRadera
  8. De omslagen har jag aldrig sett innan, vad märkligt att se dem med vit bakgrund! De "vanliga" har ju svart bakgrund. Men väldigt giltiga skäl att köpa en hel bokserie, tycker jag :)

   SvaraRadera
  9. Det där är omslag att dö för, hur trött man än är på serien. Vill ha!

   SvaraRadera