Bokintresserad + Trädgårdsnovis = ?

Ja, ni förstår ju själva vartåt det här kommer att barka.En stor terrass har vi nu, Peter P och jag, med fyra gigantiska lådor med perenner som sakta med säkert börjar ge sig till känna (några har tacksamt nog små plaststickor bredvid sig i jorden som avslöjar vad dom heter) och så har jag ju en duktig mor som hjälpt mig att identifiera både Blåbärsbuskar och Turkiska julrosor.

Och så på det ska vi nu ut i ettårsdjungeln, vi pratar annueller nu, ett nytt ord jag lärt mig. Har fått tipsat att om vi ska ha enkla, fina och matchande blommor till våra perenner borde vi satsa på Ringblommor, och det ska vi göra.

Men vad mer börja vi tänka på? Jag vet ju inte ens om nån av oss har ett endaste grönt finger. Blommorna inomhus överlever då och då, men det är ju inte samma sak. När ska man så, gödsla, skörda och tröska undrar jag?

Svaren finns naturligtvis i nån bok. Men vilken? Den frågan återstår fortfarande och här kommer ni in kära läsare och interaktiverar bloggen, den är ju fin på det sättet. Har ni tips på nån bra trädgårdsbok, med inriktning på blommor - perenner som annueller - som hjälper nybörjare att sköta det gröna? Tipsa gärna!

Jag lovar att det inte ska bli en trädgårdsblogg, men det kan tänkas bli både blommiga bokinlägg och bokiga blominlägg. Kan bli.

3 kommentarer:

 1. Det finns så många bra trädgårdsböcker! Precis i dag skriver jag om Perenna rabatter av Eva Robild.
  Blomsterhälsningar, EvaB

  SvaraRadera
 2. Det viktigaste är ju att välja plantor som behöver så lite omsorg som möjligt för att växa så snabbt som möjligt. Man vill ju inte slösa bort lästiden.

  För övrigt smart drag att bara ha växter i krukor. Jag ska stensätta hela min j-ä gräsmatta och sen placera ut några väl valda krukor.

  SvaraRadera
 3. Eva: ska kolla in den boken. Tack för tips!

  Vixx: håller helt med. Därför är det ju bra att det som redan växer där kommer att sköta sig själv till stor del. Så får jag se hur många ettåringar jag mäktar med.

  Men sambon vill ju ha tomater också, och örter, så en hel del kommer det att bli för oss ändå!

  SvaraRadera