Bloody mental

Jag har en enorm läsglädje just nu. Jag läser Peter Robinson. Det handlar om mord såklart, men det är inte så där extremt hemskt och läskigt ännu. Jag har inte läst någon så hemsk Alan Banks-deckare sedan den allra första jag läste för 10 (?) år sedan, I ondskans spår. Usch och fy så ohyggligt läskig den var.
Och med denna läsglädje inom mig kan jag inte låta bli att börja fnissa när jag läser All the colours of darkness. För jag gissar (med min egen referensram som utgångspunkt) att Robinson är ett stort fan av serien The office.

Se nedan två misstänkta exempel på detta:


Dectective Superintendent Catherine Gervaise har fått (nästan exakt) samma efternamn som Ricky Gervais, som spelar huvudrollen David Brent i serien.


Och Swindon nämns också, det förhatliga Swindon där företaget i serien har en konkurrerande säljavdelning, men också en (av mig inbillad?) referens till Slough där The office utspelar sig (som är så tråkigt att man kan ju faktiskt inte vara där).

Nu kan det ju hända att Gervais(e) är ett av Englands vanligaste efternamn och det kan också hända att Swindon är en oerhört stor industristad, men ändå, kom igen liksom.

Jag ska försöka att fortsätta läsa med fokus på detta murder-suicide-crime som deckaren handlar om, men om jag upptäcker fler The Office-referenser lovar jag att rapportera om dom.

2 kommentarer:

  1. Fast varenda gång jag läser din rubrik så läser jag "Bloody Metal" och klickar ivrigt! ;)

    SvaraRadera
  2. Härligt med läsglädje! Jag är också inne i en riktigt bra läsperiod just nu :)

    SvaraRadera