Höstens läsning

Den här hösten kommer min läsning att se lite annorlunda ut från tidigare år, faktum är att den redan nu under sommaren har förändrats lite. Igår beställde jag följande två pocket(såklart!)böcker från bokus som jag ser fram emot att läsa.Jo, om ni inte förstod det, det vankas en bokbloggarbebis. På självaste Nobeldagen är det beräknat att hen ska titta ut. Och som jag förstått det kommer denna bebis i gott sällskap av andra boknördars telningar.

Förutom dessa två titlar har jag läst lite i boken Vänta barn, som vi fått på MVC, och även bläddrat i en och annan Gravid/Mama-tidning. Jag trodde att den dagen jag blev gravid skulle jag gå bananas och läsa allt jag kom över som hade med graviditet, förlossning och familjebildande att göra, men jag har känt mig förvånansvärt ointresserad. Mest tittat på de fina bilderna i Lennart Nilssons Ett barn blir till, som ligger hemma på soffbordet. Tittat och fyllts av känslor så starka att de får mig att tippa omkull i soffan. Ja, det är min tur att få upptäcka det fantastiska i att ha ett barn i magen.

Men nu fellow bokbloggar-mödrar, får ni gärna tipsa om de bästa böckerna att införskaffa inför förlossning och det kommande första bebis-året. Jag vet att ni har bra tips, även om vi alla är olika.

10 kommentarer:

 1. Stort grattis PB! Att hitta bra böcker om graviditet tyckte jag var svårt, men På smällen från A till bebis är rätt okej. Tycker din sambo ska läsa Koka makaroner av Johan Nilsson som handlar om att vara pappaledig. När pocketen väl har kommit är det bra för den med kontrollbehov att läsa Växa och upptäcka världen. Malin Alfvén är bra att läsa något av. Då känns det som att du gör allt rätt och får du barn med humör är Trotsboken bra, men det ska väl dröja ett tag innan den behövs!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för bra tips och ödmjukt tack för boktips till den blivande pappan också.

   Radera
 2. Nä men hurraaa och stort grattis :D Nu är inte jag direkt bra på kanske just den här typen av böcker men jag har hört att Jesper Juuls “Ditt kompetenta barn" ska vara bra gällande uppfostring även om han också fått lite kritik. Har dock inte läst den men planerar absolut att göra det :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo men tack så mycket och tack för bra boktips!

   Radera
 3. Åh, vad spännande! Stor grattis! Jag har läst Att föda och tyckte den var bra, mycket nyttig information om än ganska osorterad sådan. Föda utan rädsla av Susanna Heli ska också vara bra. Lycka till!

  SvaraRadera