Pocketutgivning Mars 2011

Och så mars-nyheterna då, bara en dryg månad sena, det artar sig tycker jag, även om det visar sig vara en temporär topp.

* 3 mars Vecka 36 Sofie Sarenbrant Ponto pocket

Inleder även mars månad med en debutant, på min ära! Jag har ju fortfarande ett lätt återhållsamt närmande till debutanterna. Kastar mig inte huvudstupa över allt nytt som ges ut. Det får jag säkert en utsskällning för nu, och kanske ändrar jag mig då. Eller, jag har redan ändrat mig. Faktiskt.
Vecka 36 syftar på graviditetsvecka nummer 36 och klarar du av att läsa om gravida i huvudrollerna i en deckare så är det här nåt för dig. Precis nu i dagarna kom också Sarenbrants andra bok ut, I stället för dig, också det en deckare som utspelar sig 16 år efter Vecka 36.

Utkommen!

* 3 mars Faithful place Tana French Hodder & Stoughton

Tana Frenchs senaste på engelska. I augusti kommer ännu en bok ut, Broken Harbour. Dock finns inget känt utgivningsdatum för någon av dessa på svenska.

Utkommen!

* 3 mars The summer without men Siri Hustvedt Hodder & Stoughton

En ny roman av underbara Hustvedt. En tragisk komedi om kvinnor och flickor, kärlek och äktenskap, och det tusentals års gamla kriget mellan man och kvinna. Kommer på svenska på Norstedts förlag i september, Sommaren utan män.

Utkommen!

* 9 mars Blodets meridian Cormac McCarthy Bonnier Pocket

En vilda västern-historia av sällan skådat slag av författaren till Vägen och No country for old men. Utkom för första gången 1985. Vägen är en av mina dystopi-favoriter, och då är det ändå en genre jag inte är så överförtjust i. På Wikipedia kan man också läsa att han filar på tre nya romaner, bland annat en med en kvinna i huvudrollen. Och en roman med arbetsnamnet The passenger. Fast kanske är det samma roman.

Utkommen!

* 9 mars En dag till skänks Anna Gavalda Bonnier Pocket

Lite lustigt är det allt att trots att jag var så till mig i trasorna över att få träffa Anna Galvada på Salon du Livres förra året så har jag fortfarande inte läst något av henne. Vet inte riktigt var i livet jag ska vara för att finna henne så charmig och rolig som andra gör. Men den här kortromanen kanske är bra att börja med?

Utkommen!

* 10 mars Vad jag pratar om när jag pratar om löpning Haruki Murakami Norstedts Pocket

Vad jag pratar om när jag pratar om löpning är förmodligen Haruki Murakamis mest personliga bok. Här utgår han ifrån långdistanslöpningen, som till stor del kommit att forma hans tillvaro genom sin märkliga blandning av målsättning, medvetenhet och monotoni.

Peter P läser den just nu och gillar den mycket.

Utkommen!

* 12 mars Blodläge Johan Theorin Månpocket

En av de där deckarförfattarna som gör att jag skulle kunna släppa allt jag läser vind för våg bara för att kunna kasta mig över den senaste. Men min självdisciplin och dumhet stoppar mig. Allt i lugn och ro i sin ordning. Men den här införskaffas snart. Var så säker. Rekommenderar verkligen Johan Theorin och hans tidigare deckare Skumtimmen och Nattfåk.

Utkommen!

* 15 mars So much for that Lionel Shriver Harper Collins

Den här senaste romanen av Shriver såg jag faktiskt en 60+-man på Madeira ligga i solstolen och läsa. Och det var inte en amerikan, snarare en britt. Det gjorde mig glad på nåt sätt. Jag kanske inbillar mig, men inte är det ofta män i övre medelåldern läser kvinnliga författare, om vi räknar bort deckarförfattarna alltså? Eller han kanske bara var motståndare till Obamas Health Care Reform, som Shriver kritiserar i boken.

Vet dock inte om det blir Shriver-läsning i rödaste rappet för undertecknad. We need to talk about Kevin gav faktiskt inte mersmak även om jag har rätt nyutkomna Dubbelfel på pocket hemma.

Utkommen!

* 16 mars Lilla stjärna John Ajvide Lindqvist Ordfront förlag

Lilla Stjärna är berättelsen om två flickor. Mer skriver jag inte.
Är det förresten någon som är nyfiken på den amerikanska filmversionen av Låt den rätte komma in som nyss haft premiär på bio, Let me in? Jag är osäker på om jag vill riskera den hemska men underbara bioupplevelse jag hade men den svenska filmen.

Utkommen!

* 17 mars Tusenskönor Kristina Ohlsson Pocketförlaget

Del två om om Stockholmspolisen Fredrika Bergman. Den blev nominerad till Svenska Deckarakademins pris 2010. Första delen heter Askungar och tredje delen har precis kommit ut på Piratförlaget, Änglavakter. Ett tips: kör alla tre i rad som ett påskdeckarmarathon!

Utkommen!
* 20 mars The Woodcutter Reginald Hill Harper Collins

Hills senaste deckare, han är still going strong. Fristående. I februari kom den ut på svenska på Minotaur förlag, Hämnden.

Utkommen!

* 22 mars Mellan attentaten Aravind Adiga Brombergs förlag

Mellan attentaten utspelar sig i den indiska staden Kittur tiden mellan morden på Indira Gandhi (1984) och hennes son Rajiv Gandhi (1991). År 2008 belönades Aravind Adiga med Bookerpriset för romanen Den vita tigern. Den kommer förresten på pocket i juni. Mellan attentaten är hans starka uppföljare. En tredje roman är på väg, i juni kommer Last man in tower.

Utkommen!

* 30 mars After the party Lisa Jewell Random Books

Utspelar sig elva år efter Ralphs party, minns ni? Jem och Ralph blev ihop och trodde det skulle vara för evigt. Bästa chick lit-en strax efter Marian Keyes. Missa inte den nya Jewell, Making of us, som kommer ut i maj.

Utkommen!

* 31 mars Oväntat besök på Star Street Marian Keyes Norstedts Pocket

Min favorit när det kommer till chick lit, helt klart. Keyes behöver ingen närmare presentation vid det här laget va?

Utkommen!

* 31 mars Skulle jag dö under andra himlar Johannes Anyuru Norstedts Pocket

Anyurus romandebut efter den hyllade poesisamlingarna Det är bara gudarna som är nya och Städerna inuti Hall. Han fick utmärkelsen Guldprinsen 2003 och blev nominerad till Augustpriset 2009.

Utkommen!

Då så, 15 pocketnyheter att kasta sig över. Det räcker ju till maj i alla fall, för dom flesta :-)

5 kommentarer:

  1. Ska du läsa en kortroman av Gavalda tycker jag att du ska ta Jag älskade honom. En dag till skänks är bra också, men den känns väl kort.

    SvaraRadera
  2. Haha, Jag älskade honom var faktiskt den jag köpte och fick signerad av Gavalda på mässan, men på franska då, Je l'aimais, men den kan jag ändå inte läsa, min franska är långt ifrån så bra.

    SvaraRadera
  3. Jädrar vad jag längtar att få slurpa i mig Hustvedts The summer without men! Det kanske blir min New York-läsning nästa vecka.

    SvaraRadera
  4. Johodu det kan jag tänka mig. Tänkte faktiskt på dig när jag skrev om den! Passar ju perfa som NY-läsning. Köp den där vetja, det blir extra bonus :-)

    SvaraRadera
  5. Med dollarn nära sexkronorsstrecket så kan det bli många böcker (och annat!) att släpa med sig hem:)

    SvaraRadera