Pocketutgivning Juni 2011

* 1 juni Spill Sigrid Combüchen Norstedts Pocket

Förra årets Augustpristagare i den skönlitterära klassen. En oemotståndligt vacker roman man bara inte får missa.

Utkommen!
* 8 juni En mörk välsignelse Dennis Lehane Bonnier Pocket

Dennis Lehane funkar alltid. Det här är den efterlängtade come backen och finalen på historien om agenterna Kenzie och Gennaro. Serien börjar med En drink före kriget. Jag har hunnit läst tre av de numera sex delarna, men del 4 och 5 finns i bokhyllan och det är lockande att tänka att det här skulle kunna bli en enda lång Kenzie/Gennaro-sommar. Men jag kommer nog klämma in lite annat också.

Utkommen!
* 8 juni Fantomsmärtor Barbara Voors Bonnier Pocket

Voors började jag läsa lite av en slump. Hennes Mina döttrars systrar följde med ett nummer av typ Damernas Värld nån gång för flera år sedan och ja, jag var väl utan böcker vid nåt tillfälle på den tiden (vad konstigt det känns) och började läsa. Och som jag gillade! Det är nog det där tunga och hemska i romanerna som gör det, det där som jag också känner att jag hittar i Alvtegens böcker.

Utkommen!
* 8 juni En sannolik historia Karin Alvtegen Anderson Pocket

Och på tal om Alvtegen, äntligen kommer även hon ut med en ny av sina suggestiva och kymiga (säger man så i hela Sverige? Förstår ni vad jag menar?) romaner. Alvtegen försöker jag att aldrig missa, och sommaren är bäst att läsa henne på, alternativt en sol- och badsemester mitt i vintern.

Utkommen!
* 9 juni The Fall Chuck Hogan & Guillermo del Toro Harper Collins

Den omtalande och häftiga vampyrtrilogin The Strain (Släktet) av Hogan och del Toro (mest kända som regissörerna till bland annat Pans Labyrint). Det här är nummer två i serien och, ja, jag kanske inte ska säga så mycket men det handlar mycket om människans kamp att stå emot invasionen av vampyrer.

Utkommen!
* 9 juni Miracle Cure Harlan Coben Orion

Det här är en liten pärla för Harlan Coben-fans. Det är nämligen en av de thrillers han skrev innan han blev känd för sin sportagentserie om Myron Bolitar eller de fristående thrillers som exempelvis Släpp inte taget eller Borta för alltid. Så, Cobens andra roman, tillbaka i tryck!

Utkommen!
* 10 juni Niceville Kathryn Stockett Norstedts Pocket

Den omtalade romanen The Help, nu på svenska pocket. Ni som läst den svenska; jag hoppas att den amerikanska söderslangen har blivit bra översatt.

Utkommen!
* 10 juni Paganinikontraktet Lars Kepler Månpocket

Den andra deckaren om kommissarien Joona Linna. Deckare blev nominerad till Svenska Deckarkademins pris Bästa kriminalroma ifjol, men det var någon annan som vann faktiskt, deckarveteranen Leif GW Persson. I oktober kommer Kepler ut med den tredje deckare om Linna, Eldvittnet.

Utkommen!
* 10 juni Revolt Suzanne Collins Månpocket

Ååååå, som jag längtat! Äntligen kommer den tredje och avslutande delen om Katniss Everdeen och Hungerspelen. Given sommarläsning!

Utkommen!
* 13 juni Släktet Chuck Hogan & Guillermo del Toro Bra böcker

Och här har vi den första delen i trilogin Släktet på pocket, fast på svenska! Bara att kasta sig in i kriget mellan människor och vampyrer.

Utkommen!
* 20 juni Aprilhäxan Majgull Axelsson Brombergs förlag nyutgåva

En gammal Augustprisvinnare kommer nu ut på Brombergs förlag på pocket. Axelssons klassiska Aprilhäxan som vann priset 1997.

Utkommen!
* 20 juni Långt borta från Nifelheim Majgull Axelsson Brombergs förlag nyutgåva

Ännu en nyutgåva av Axelsson på Brombergs förlag. Detta kan ha lite att göra med att Axelsson i början av augusti kommer ut med en alldeles ny roman på samma förlag, Moderspassionen. Men tills dess får nig hålla till godo med hennes tidigare alster. Inte så dumt alls det.

Utkommen!
* 20 juni Den vita tigern Aravind Adiga Brombergs förlag

Och här kommer ett till Äntligen! Den vita tigern (The white tiger) vann Man Booker-priset 2008, ett klockrent lästips. Fast jag har den visst på engelska i hyllan så jag nu, så just den här behöver jag inte köpa. Ska vara för det vackra omslaget då, den engelska är lika cool, men med andra färger.

Utkommen!
* 20 juni The island beneath the sea Isabel Allende Harper Collins

Den fantastiska berätterskan Isabel Allende kommer här med en ny roman som utspelar sig på sockerplantage och i New Orleans. Den har precis kommit ut på svenska på Norstedts förlag med titeln Zarités frihet. För den som gillar att läsa på originalspråket spanska heter den La isla bajo el mar

Utkommen!
* 22 juni Kokain Lasse Wierup & Erik de la Reguera Pocketförlaget

Intressanta fakta om den vita drogen som letade sig in i medelklasshemmen i Sverige på 2000-talet. Om man finner den intressant på annat sätt än det vanliga vill säga.

Utkommen!
* 22 juni Svalorna flyger så högt att ingen längre kan se dem Åke Edwardson Pocketförlaget

Edwardsons första roman efter den sista om Erik Winter. Alltså ingen deckare utan en sorglig men spännande roman om ett par föräldrar som vakar vid sjukhussängen där deras son Andreas ligger i koma efter en olycka. Stormen Gudrun fällde många träd och under ett av dom hamnade Andreas. Hur ska föräldrarna överleva chocken, rädslan och sorgen, och kommer Andreas att vakna?

Utkommen!
 
* 30 juni Changing my mind; occasional essays red. Zadie Smith Penguin

En samling essäer med författaren Zadie Smith som redaktör. Essäerna behandlar frågor som Varför skrev Kafka klockan tre på morgonen? På vilket sätt liknar Barack Obama Eliza Doolittle? Kan man vara överklädd på Oscarsgalan? och Vad betyder ordet "själfull"?

Utkommen!Nu är mitt råd detta i punktform:
1. Skriv ned listan i den ordning dom står här.
2. Gå med den till närmsta boklåda eller och inhandla samtliga.
3. Läs dom i samma ordning (med undantag för The Fall, som bör läsas EFTER Släktet med tanke på att det är delar i en trilogi).
4. NJUT av sommaren och all underbar läsning du har framför dig!

6 kommentarer:

 1. Tack för tipsen! Fanns en del författare här som jag har i min bokhylla men inte blivit av att jag läst ännu.
  Maria

  SvaraRadera
 2. Rekommenderar verkligen Aprilhäxan, mycket mycket välskriven.

  SvaraRadera
 3. Men OJ vad mycket bra det kommer ut i juni! Har redan läst det mesta, men är mycket sugen på Zadie Smiths essäer. För att inte tala om peppen inför Majgull Axelssons nya roman!

  SvaraRadera
 4. Maria: ja men då får du se till att läsa dom i sommar!

  Sandra: Aprilhäxan är en av få Augustprisvinnare jag inte läst, så jag ska definitivt inhandla den här nyutgåvan.

  Helena: Ja, dom där essäerna lockade mig också. Annars är det en genre jag sällan ger mig in i.
  Majgull-pepp indeed.

  SvaraRadera
 5. Ah, vilken frestelse...jag blir alldeles till mig i trasorna, massor av de dar vill jag lasa NU! Eller helst i gar!

  SvaraRadera
 6. Emma: ajdå, vet inte om det är bra eller dåligt :-) Hoppas på bra! Ha en fin boksommar!

  SvaraRadera