Vad är väl en drink på Park?

På torsdag den 22 september kl 09.00 när Bokmässan slår upp sina portar för branchfolket kommer jag inte att vara där. Inte heller kl 14.00 på fredagen när mässan öppnas för allmänheten. Jag kommer inte att vara där alls.

Ni kanske finner det konstigt att jag skriver ett inlägg i Bokmässans ära när jag inte kommer att närvara. Men det är ju precis tvärtom, för jag hade så gärna åkt om jag hade kunnat och jag vill berätta för er allt jag kommer att sakna och missa, allt det som jag uppskattade och tyckte var fantastiskt med förra årets bokmässa. Min livs första, inte första bokmässa, för det har jag varit på i Paris, men mitt livs första besök på Bok- och bibliotek i Göteborg).

Jag kommer att sakna minglandet på Park och kanske även det livsfarliga trappminglet på Världskulturmuséet.

Jag kommer att sakna alla bokbloggare som är så vänliga och intressanta, som man kan nätverka med utan att känna sig obetydlig och töntig och som ger mig inspiration till att fortsätta blogga.

Jag kommer att sakna att bli star struck av alla coola författare, lyssna på givande seminarier och författarintervjuer.

Och jag har medvetet hållit mig ifrån Bokmässans Community för att inte bli drabbad av bokmässe-pepp alldeles i onödan.

Jag har kollat igenom programmet och det jag verkligen känner att jag skulle ha gått på eller upplevt om jag hade kunnat är följande:

Sekwas, Brombergs, Pocketförlagets, Bonnier Pockets och Månpockets montrar. För att jag älskar pocket och för att det är uteslutande pocket jag kan köpa på Bokmässan utan att ryggen pajar :-)

Antikvariathyllorna....ååååh!

Seminarierna med Håkan Nesser, Karl Ove Knausgård, Mario Vargas Llosa, Karin Alfredsson och såklart, Herta Müller.

Jag kan ha missat andra superintressanta saker i programmet, men när man inte ska åka på mässa så är det inte helt motiverande att gå igenom hela programmet punkt för punkt :-)

Vad är det då för viktigt jag kommer att göra istället?

Jo, kl nio på morgonen den 22 september kommer jag att för tredje dagen i rad vakna till ljuden av hur staden Agropoli i södra Italien vaknar till liv. Senare på dagen kommer jag att sitta i ett kapell i en liten syditaliensk by och gråta glädjetårar när min fina vän gifter sig med en fantastisk man. Därefter kommer jag antagligen trycka i mig obscena mängder mat under en mycket lång middag.

Och vet ni, även om jag här ovan skriver en massa saker jag kommer att sakna med Bokmässan, så kommer den att vara långt borta från mitt medvetande hela nästa vecka. Jag skulle kunna missa flera bokmässor i rad ska ni veta, och det vill jag att min fina vän som står brud också ska veta.
Detta är ett inlägg i en bloggstafett tillägnad Bok- och biblioteksmässan i Göteborg där följande bloggar deltar:

enligt OPocketloverBöcker x 3BokmalenFiktiviteterSkrivarmammaoch dagarna går...Boktok 73BokbabbelMarias BoklivLyrans NoblesserBokbarenthe Book PondUnga VuxnaPaperback LoverOlika sidorVägen till utgivning Dantes Bibliotek,  En full bokhylla är en rikedomI min bokhyllaHannas HörnaWord up, AnjoOm böcker som jag hunnit läsaYou're no different to me

4 kommentarer:

 1. Kan inte bli annat än en toppenresa! Hälsa Peter!

  SvaraRadera
 2. Vad roligt att åka på bröllop till Italien och se sin vän stå brud. Ha en fin resa! :-)

  SvaraRadera
 3. Det var ju nästan giltigt förfall ;) Hoppas det blir ett fantastiskt bröllop!

  SvaraRadera
 4. Erik: tack för hälsningen!

  Helena och Maria: det blev helt fantastiskt! Som ett sagobröllop, som i en film, som i en bok :-)

  SvaraRadera