Bokhyllekompisar

I mina bokhyllor har jag några små kompisar som jag hejar på då och då. Dom får, tillsammans med utvalda bokomslag, stå modell i bokhyllorna. Dom är väldigt snälla och gör inte mycket väsen av sig, trots sin, ja identitet.


Detta fina vykort är en del av en inflyttningspresent som kom i sällskap med två fina orangea Penguinmuggar (såklart). Jag gillar verkligen tanken bakom det, då titeln får mig att tänka på den jag flyttade ihop med :-)


I min samling av Brombergs Nobelklassiker står denna lite speciella Matrjosjka-docka, inköpt i Tallinn. Någon som kan ryska kanske kan ge mig den maskulina benämningen då ett flicknamn på dockan inte riktigt passar här. Den uppmärksamme kan också se att dockan står framför Aleksandr Solzjenitsyns tegelsten Den första kretsen. Jag kan ärligt talat inte avgöra om det är en passande eller en direkt opassande placering. Om någon tar illa vid kan jag flytta den :-)


Den tredje kompisen är egentligen i sig tre kompisar. Dessa buddhor kommer från min sambo och innan dess vet jag inte varifrån de kommer, men jag har en svag aning om att det kan vara små presenter från någon restaurang? Hur som helst trivs dom verkligen där framför den eklektiska blandningen romaner. Att Grass, Grisham och George befinner sig på samma hyllmeter är ju inte så konstigt, men vad gör Allende där mitt i alltihopa?

4 kommentarer:

 1. Trevligt att få titta in i din bokhylla! Inspirerande bilder :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varsågod Bokmoster, så lite så.

   Radera
 2. Fint! Jag tycker att det är så kul att se hur saker i ett rum samtalar med varandra extra kul att få titta in i en bokhylla ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag går rätt ofta och tittar till mina böcker, men de bor i ett rum jag vanligtvis inte befinner mig i så mycket, och då känns det bra att göra det extra fint för dom så dom ska trivas :-)

   Radera