Det börjar närma sig dopparedan. Vad kommer ni att ha på julbordet? Det gamla klassiska; Janssons frestelse, köttbullar, sill, skinka, och så vidare? Eller något mer modernt, det vill säga inget kött? Jag vet inte hur känsliga ni är för all information om köttindustrin, om nyheter att om alla åt lika mycket kött som svenskar så skulle jorden inte räcka till speciellt länge. Jag äter kött och fisk, men när jag läser undersökningar om hur mycket kött medelsvensken äter, så ligger jag under medel. Och då äter jag knappt några kolhydrater heller. Vad blir jag mätt på kan man undra?
Jonathan Safran Foer, mest känd för de hyllade romanerna Allt är upplyst och Extremt högt och otroligt nära, blir pappa, funderar över vad han ska ge sitt barn att äta och börja gräva. Det han kommer fram till gör honom till vegetarian. Om du vill njuta av skinkan och köttbullarna till jul, kanske du kan vänta med att läsa Äta djur till mellandagarna. Jag tror dock att det gynnar alla att vi har koll på hur det står till med våra råvaror djuren.
Äta djur kom den 12 juni på Norsteds pocket.
Min favorit! En mycket tänkvärd bok
SvaraRaderaAha. Hur ser du på det här med köttätandet då?
Radera