Läsmaraton i mars

Jag bestämde mig JUST för att vara med i Bokmosters läsmaraton i mars. Insåg att påsken i år infaller i mars och jag kommer dessutom av olika skäl att ha ett par extra semesterdagar, så läsmaraton, bring it on!

Har som mål att minska antalet olästa böcker i hyllan från 254 till 250. Det låter ynkligt med 1,5 % minskning men det är alltså inklusive eventuella nya böcker jag köper under mars, och jag har dessutom precis påbörjat två nya böcker, så det blir minst 6 titlar.

Inte så värst många tycker ni nu, men det har varit runt 3 titlar/månad under låång tid nu, så dubblar jag det har jag ju lyckats till 100 % :-)

Titlarna jag först och främst ska läsa är:
Nobeller av red. Gun Ekroth. Här är jag på god väg, har redan läst ett tiotal av de 26 novellerna
Paradiset finns om hörnet av Mario Vargas Llosa. Precis påbörjad, verkar lovande.
Magnetisörens femte vinter av P O Enquist. Funderar på att se filmatiseringen av boken från 1998 i samband med läsning.
Öken av J-M G Le Clézio. Ej så uppmuntrande titel. Får ha ett glas vatten bredvid mig när jag läser så jag inte dör av törst. Kanske smältvatten från takdropp.
Huliganerna kommer på besök av Jennifer Egan. Nominerad till både Orange-priset 2011 och IMPAC-priset 2012. Fått väldigt bra kritik.
Casino Royale av Ian Fleming. Den första boken om James Bond, agent 007, med rätt att döda.

Utöver det vill jag gärna hinna med några Hercule Poirot-deckare också innan vintern tar slut.
Död mans fåfänga
Katt bland duvor 

Så får det bli! Välkommen mars!

2 kommentarer:

  1. Inte heller när det gäller att läsa böcker ska man jämföra sig med andra! ;) Jag brukar hamna på fem böcker i månaden o siktar ju också på att dubbla. Det blir nog svettigt, men jag siktar högt! Kul att läsa din lista :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Precis, man får utgå från egna förutsättningar. Jag kan sörja lite att jag inte alls läser lika mycket som för 4-5 år sedan. Jag vet ju att det är mobilen som har tagit tiden, ändå gör jag inget åt det. Därför ska det bli skönt att fokusera på läsning den här månaden.

      Radera