Pockettips från Lind & Co

Lind & Co, ett förlag jag har lite kluvna tankar om. Det är förlaget som dels gett ut Katrin Zytomierskas LCHF-bok (jag äter LCHF sedan 2-3 år tillbaka men identifierar mig inte för en sekund med detta märkliga exemplar av homo sapiens), dels ger ut deckare av Tove Alsterdahl och Jonas Moström, dels ger ut klassiker av Duras och Dostojevskij. Jag tänkte i alla fall tipsa om ett gäng pocketar från detta förlag som jag gillar och vill läsa.


Timmarna av Michael Cunningham, utgivningsdatum 1 november 2011. I sin succéroman Timmarna berättar Michael Cunningham om en dag i tre olika kvinnors liv. Den första av dem är författarinnan Virginia Woolf, den andra kvinnan är förlagsredaktören Clarissa Vaughan, den tredje kvinnan är hemmafrun Laura Brown. Filmen med samma namn är också helt fantastisk med Nicole Kidman, Julianne Moore och Meryl Streep i de kvinnliga huvudrollerna.


De små hästarna i Tarquinia av Marguerite Duras, utgivningsdatum 16 maj 2012. Handlar om två par som är på semester på den italienska kusten. Nummer 19 i Lind & Co's klassikerserie Nittonhundra.


En underjordisk dagbok av Fjodor Dostojevskij, utgivningsdatum 20 juli 2012. "Jag är en sjuk människa, arg och elak. En motbjudande människa." Så inleds En underjordisk dagbok, den kanske mest säregna av alla Fjodor Dostojevskijs böcker. Romanens dagboksskrivare och berättare är en före detta tjänsteman som dragit sig tillbaka till sitt kyffe i utkanten av Sankt Petersburg sedan han fått ett mindre arv.


I tystnaden begravd av Tove Alsterdal, utgivningsdatum 2 november 2012. Nominerad till Bästa svenska deckare 2012, utspelar sig i Tornedalen.


Barnmorskan i East End: en sann berättelse från 1950-talets London av Jennifer Worth, utgivningsdatum 15 juni 2013. Barnmorskan i East End är en underbart rolig, hjärtevärmande och gripande skildring från efterkrigstidens London, som ligger till grund för den hyllade BBC-serien som SVT visade sommaren 2012.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar