Idag är det Världsbokdagen...

...så läs en bok! Kanske någon av dessa nya pocketar?


Isabel Allendes senaste roman på engelsk pocket. Utgivningsdatum idag, den 23 april! Den kommer på svenska den 5 augusti på Norstedts förlag, Mayas dagbok.


Austers memoarer om hans mors liv och död. Finns på svenska, Vinterdagbok, och kommer på svensk pocket den 15 juli på Bonnier Pocket.


Den 20:e delen om rättsläkaren Kay Scarpetta på pocket! Utgivningdatum den 25 april. Jag vet att det kommer bli en översättning av den till svenska, men det kommer nog att dröja till nästa år.


Har inte läst så många av McEwans böcker men jag gillade Hetta, och den här känns intressant bara på namnet. Utgivningsdatum den 20 april på Brombergs förlag.


Denna ombloggade pärla finns på pocket på Sekwa förlag sedan den 18 april.


Sonjas hemlighet, fortsättningen på Sonjas sista vilja, finns på pocket på Bra Böckers förlag sedan den 17 april.

Själv läser jag Öken av Jean-Marie Gustave Le Clézio, varvat med Casino Royale av Ian Fleming, en bok som för övrigt firade sin 60-årsdag häromdagen.I Katalonien firar man idag Dia Sant Jordi (helgonet Jordi har namnsdag, i Sverige heter han visst Göran). Traditionen bjuder att mannen uppvaktar kvinnan med en ros och kvinnan uppvaktar tillbaka med en bok. En smula förlegad tradition kan tyckas, men för min del skulle jag bli lika glad oavsett vad jag fick.Iväg med er och läs nu!

2 kommentarer: