IMPAC 2009!Idag släpptes listan över nominerade titlar för The International IMPAC Dublin Literary Award 2009. Priset är det största och mest internationella pris för ett verk skrivet på engelska! Listan över de nominerade, The Longlist, är en lista av titlar nominerade från bibliotek världen över. Priset administreras av The Dublin City Public Libraries.

Några av titlarna på listan (som är den längsta longlist bland alla litterära priser, 146 stycken) som jag vill läsa:

Diary of a bad year av J. M. Coetzee. Nobelpristagaren i litteratur 2003.
A thousand splendid suns av Khaled Hosseini. Behöver kanske inte någon närmare presentation. Flyga drake var ju helt underbar!
On Chesil Beach av Ian McEwan. Boken Atonement (Försoning) fick ju ett uppsving i och med filmen med bland annat Keira Knightley och båda dessa titlar har varit nominerade för bokpriser förut.

Roligast är dock att Augustprisvinnaren 2004, Bengt Ohlsson, är nominerad för sin Gregorius! Det är inte ofta svenska författare letar sig in på listan, det är bara att hålla tummarna. Listan kortas av lite den 2 aprilThe Shortlist presenteras. Vinnaren koras den 11 juni och tills dess hoppas jag ha hunnit beta av några på listan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar