Jo det var det här med utmaningar


Jag har de senaste dagarna läst om en hel del läsutmaningar (måste enligt bilden ovan räknas som känslomässiga utmaningar) på diverse bokbloggar. Nobelpris-utmaningen jag skriver om strax nedanför är en av dem, Klassiska kvinnor är en annan och Bokus Pockettopp i skönlitteratur varje månad är en tredje.

Nobelpristagarutmaningen har jag redan antagit. Rapport om Adam ligger hemma på köksbordet och väntar på att jag ska få helg.

Men jag har också tänkt att jag skulle vilja vara lite mer uppdaterad vad gäller nyutkomna pocketar, och nu när jag får möjligheten att recensera alldeles dagsfärska pocketar så känns Bokus Pockettopp som en självklar utmaning. Tack Paula för inspiration! Här finns Paulas nya bokblogg.

Januari tar slut imorgon och jag ligger alltså lite efter i månadsläsningen, men som tur är har jag redan avverkat en del av dom på listan och förhoppningsvis ligger de kvar ett tag till så det inte adderas 10 nya till februari. Det är ju liksom poängen med det hela tycker jag, att man kan tillgodoräkna sig många pocketar från månad till månad.

Januaris Skönlitteratur - pocketböcker - 2009 ser ut som följer

1. Låt den rätte komma in av Ajvide Lindqvist, John
2. Tusen strålande solar av Hosseini, Khaled
3. Tröstaren av Wahlberg, Karin
4. Vi, de drunknade av Jensen, Carsten
5. Luftslottet som sprängdes av Larsson, Stieg
6. Flyga drake av Hosseini, Khaled
7. Livstid av Marklund, Liza
8. Innan jag dör av Downham, Jenny
9. Innan döden kom av George, Elizabeth (What came before he shot her)
10. Nästan död man av Edwardson, Åke

Först ut blir Låt den rätte komma in, vi fick den som pocketogram i julklapp på jobbet så det passar bra. Tyvärr faller utmaningen redan, Nästan död man kommer jag inte att läsa i år om jag inte mot förmodan hinner läsa alla andra deckare om Winter innan dess. Jag har nog läst fyra stycken av dom och kan omöjligt hoppa till den näst sista i serien bara för en utmanings skull. Så den hamnar lite utanför tävlan kan vi väl säga?

4 kommentarer:

 1. Kul att läsa om nya utmaningar, funderar lite på en Nobelprisutmaning, men det var någon annan än den du har länkat till. Och till den hittar jag förstås inte tillbaka. Annars har jag redan klarat av Månadens tyska och är mycket nöjd med det! ;-)

  SvaraRadera
 2. Var det kanske den här?
  Jag hittade alla utmaningarna på bokbloggar.nu

  SvaraRadera
 3. Japp, den var det. Tack! Den kändes ganska behändig o innehåller flera författare jag ändå tänkt läsa.

  SvaraRadera
 4. Bokmoster: Den största skillnaden mellan vår och andra nobelutmaningar är att vi inte tänker sluta. Vi ska helt enkelt jobba oss metodiskt bakåt, kända som mer okända författare, inga undantag och inte bara de som blivit "populära"! Dessutom tänker vi samtidigt bygga upp en inspirationsbank och länka, så att vi får med så mycket som möjligt om vad som sägs om dessa författare på nätet. En slags wiki om nobelpristagare!

  SvaraRadera