Krim-alfabetet: C

Bokstaven C i mitt krim-alfabet bjuder på följande titlar och författare:

Carambole av Håkan Nesser
Det finns så mycket bra att säga om Håkan Nesser.
Hans kriminalserie om van Veeteren är genialisk och jag har med nöje kollat på TV4:s söndagsfilmer ett par veckor i rad nu. Sven Wollter är suverän. Carambole har jag både läst och sett på tv nu. En av de bättre tycker jag. Carambole är nummer sju i Håkan Nessers serie på tio romaner om kommissare Van Veeteren och hans kolleger vid polisen i Maardam.
Sedan finns ju den nya serien; Barbarotti-kvartetten. Jag går och väntar på att Berättelse om herr Roos ska komma ut på pocket, det gör den den 18 september - höstläsning alltså.
Jag tycker också att man kan passa på att läsa Nessers fristående böcker som nu kommer ut på Bonniers förlag i nya fina omslag!


Coben, Harlan
Jag har ju precis skrivit om Harlan Coben tycker ni nu, det är ju sant. Men nu tänkte jag skriva om ladlit-serien som Harlan Coben skriver. Det handlar om sportagenten Myron Bolitar som tar sig an nya idrottshopp och samtidigt hamnar i knipa hos ofta grymma människor med mycket makt. Här kan ni läsa en längre recension om One false move. Den femte boken i serien. Börja dock med den första - Deal breaker. De finns tyvärr inte översatta till svenska ännu.

Careless in red av Elizabeth George
Jag är ett stort fan av Elizabeth Georges karaktärer Barbara Havers och Thomas Lynley. Jag har aldrig tyckt att tv-filmerna har gjort dem rättvisa, de är för snygga och Havers är alldeles för ordnad och piffad för att jag ska tro på det. Careless in red är nummer femton i serien om Lynley och Havers och finns inbunden på svenska - Stråk av rött!

Länkar:
Håkan Nesser
Harlan Coben
Elizabeth George

"Regler" för krim-alfabetet och tidigare bokstäver kan du hitta här!

Bokstaven av typsnittet Max Ernsts Öga används med tillstånd från grafikern Fredrik Andersson, typografism.se

5 kommentarer:

 1. Havers ska ju se ut som en plufsig och alldaglig mops, i tv-versionen ser hon ut som en söt liten hundvalp. Dessutom ska ju Lynley vara blond, eftersom han är modellerad efter lord Peter Wimsey. Så jag håller med dig. :-)

  Nu ska jag tänka ut C-alternativ.

  SvaraRadera
 2. Här kommer min lista: http://klotho.wordpress.com/2009/05/13/krimalfabet-c/

  SvaraRadera
 3. Har också gjort en lista!

  http://lillao.blogg.se/2009/may/krimalfabetet-c.html

  SvaraRadera
 4. Svår bokstav... Men jag har i alla fall gjort en lista!

  SvaraRadera