Pocketutgivning Maj 2011

Maj är här!
Sommaren kommer nu vet ni, så här kan ni kanske hitta några tips för sommarsemestern också om ni har tur. Jag inleder med en liten utlottning och så fortsätter det med sköna deckare och romaner! Håll till godo!

* 2 maj Den stygga flickans rackartyg Mario Vargas Llosa Norstedts Pocket nyutgåva

2010 år nobelpristagare! Norstedts pocket fortsätter att ge ut Vargas Llosas verk och här kommer en nyutgåva av en härlig berättelse. Den har du dessutom möjlighet att vinna! Om du skriver en liten kommentar till det här inlägget att du vill vinna Den stygga flickans rackartyg och dessutom länkar till inlägget på din blogg (om du har någon), så har du chans att vinna denna pocket. Utlottningen pågår till på söndag 22 maj kl 22.00!

Utkommen!
* 3 maj Port Mortuary Patricia Cornwell Sphere eller Penguin

Det här är nog mitt längsta författar-förhållande och det har, som vanliga förhållanden också gör, gått upp och ned genom åren. Men jag jobbar på den här relationen och nu verkar det som om Cornwell förstått att hon måste jobba lite också. Så en Scarpetta-thriller blir det helt bestämt under semestern.

Utkommen!
* 9 maj En dåre fri Beate Grimsrud Bonnier Pocket

En relativt okänd författare för mig, har bara läst hennes Jag smyger förbi en yxa tidigare, och den var jag kanske inte riktigt sådär jätteimponerad av. Men det kan ha varit dålig timing. En dåre fri tilldelades Sveriges Radios Romanpris i år och hon vann också norska Kritikerprisen förra året för den här romanen. Ett tips således.

Utkommen!
* 9 maj Lilla himlafågel Joyce Carol Oates Bonnier Pocket

Oates är i år nominerad till IMPAC-priset med den här romanen. Det är hennes tionde (!) nominering för priset men första gången hon har hamnat på kortlistan. Där fajtas hon nu med bland andra Barbara Kingsolver och Colm Toibín. 15 juni får vi veta vem som vinner.

Utkommen!
* 10 maj Svedd Sandra Gustafsson Bra böcker
Historien växte fram när Sandra Gustafsson gjorde research för sin bok Maskrosungen som kom ut 2006. Sandra skriver: att ta reda på vad som driver en människa under press, under inflytande av starka känslor och även psykisk ohälsa är väldigt lockande och jag vill skriva mer om det. Mycket mer. Sandra skrev också en fin blogg förut som jag inte kan hitta nu, men ni kan läsa mera om henne på hennes hemsida.

Utkommen!

* 12 maj Hand me down world Lloyd Jones Hodder & Stoughton

Lloyd Jones, vem var det nu igen? Jo, det var han som skrev den fina men också hemska romanen Att tro på mister Pip. Vi läste den i bokcirkeln och åsikterna gick isär och även om jag inte gillade slutet så var romanen mycket läsvärd. Hand me down world handlar om en kvinna och om en lastbilschaufför som misstar henne för en prostituerad. Den handlar om mannen hon rånar och den handlar om smugglare. Och om letandet efter ett barn.

Utkommen!
* 13 maj De sex misstänkta Vikas Swarup Bra Böcker

Författaren till The Slumdog Millionaire som jag tror att alla känner till vid det här laget. Antingen som film eller som bok, och boken hette ju faktiskt Q & A från början innan den blev film. Här kommer ett mordmysterium i slutna rummet-stil. En man hittas mördad på sitt lantställe. Sex personer har vapen på sig och tas in för förhör. Vem är mördaren?

Utkommen!
* 13 maj Misstro Ian Rankin Månpocket

Rankins första bok om polisen Malcolm Fox i Edinburgh. Malcolm Fox arbetar med polisens internutredningar. Det innebär att han undersöker anklagelser mot andra poliser. Han är frånskild, barnlös och över huvud taget ganska ensam. Han har tidigare haft problem med spriten men är numera helnykterist. Malcolm Fox får i uppdrag att undersöka om polisen Jamie Breck sprider barnpornografi på internet. Fox har en syster vars pojkvän en dag hittas död, och då får ingen mindre än Jamie Breck utreda fallet, och Fox får anledning att kontakta honom.

Utkommen!
* 15 maj En dag David Nicholls Printz Publishing

Så! NU är den äntligen här! Pocketutgåvan av En dag på svenska. Grattis Printz Publishing som kammade hem den! Solklar semesterläsning.

Utkommen!
* 26 maj Man kan inte hindra ett litet hjärta från att älska Claire Castillon Sekwa

Vackra Castillon släpper denna lilla vackra kortroman. Man kan inte hindra ett litet hjärta från att älska är hennes andra novellsamling och även den andra boken som översätts till svenska. Den här gången handlar det om parrelationer. Nästa bok ska bli en roman om familjen.
* 25 maj Min kamp 1 Karl Ove Knausgård Pocketförlaget

Förra årets flickfavorit på Bokmässan släpper nu den första delen av sin 6 delar långa självbiografi på svensk pocket. Jag har noterat att den andra delen precis kommit ut på svenska också. Den sjätte och sista delen kommer att ges ut på norska i juni i år. Är det någon som fortfarande känner hypen och toklängtar? Jag vet inte jag, biografier är inte min grej och ärligt talat vet jag inte så mycket om Knasugård att jag blir nyfiken. Nån som kan få mig på andra tankar, åsikter mottages tacksamt.

Utkommen!
* 31 maj Moment 22 Joseph Heller Bonnier Pocket nyutgåva

En klassiker. Men jag tipsar mest om den för andras skull, inte för min egen. Jag håller verkligen med Enligt O här. Men för den som länge letat en pocketutgåva av den här klassikern så meddelar jag här att den snart finns i en bokhandel nära dig. I trendigt klarrött.Yes, maj-tipsen var det ja. Snart kommer juni och då lovar jag att det blir riktiga semesterläsningstips. Vad sägs om Combüchen, Lehane och Voors och Kepler?

14 kommentarer:

 1. Började läsa Port Mortuary igår kväll. Fick glädjefnatt över att det återigen är Kay Scarpetta som är berättarröst. Lovande so far, tycker jag som ju också har ett mångårigt och stormigt förhållande till Cornwell.

  SvaraRadera
 2. :)

  Jag har lagt ner bloggen men finns på twitter.com/sajgu och ibland på Boktipset, Bokcirklar och Författaren har ordet.

  SvaraRadera
 3. Jag har en kompis som kommer ner i juni och hon erbjod sig att slapa ner lite saker at mig (varldens basta!) och nu helt plotsligt star jag infor dilemmat att valja vaad...tack for tipsen!

  SvaraRadera
 4. Helena: är det sant? Så underbart, det känns som förr.

  Sandra: jag är ju en av få som inte twittrar, så sån info missar jag ofta.

  Emma: härligt, eller? ;-)

  SvaraRadera
 5. Jag läste En dag/One day för ett tag sedan och gillade den verkligen. Otroligt välskriven bok som blir kanon på stranden i sommar. Nu är det kanske dags för en nobelpristagare för mig, om jag har tur i utlottningen :-).
  Kram från oss

  SvaraRadera
 6. Har ingen blogg eller twitter, konsumerar hellre än producerar, och Mario Vargas Llosa har jag sneglat på länge, är gärna med i utlottningen! :)

  SvaraRadera
 7. Mye bra her! Les "En dåre fri", den er fantastisk!

  SvaraRadera
 8. Katrin: Ja, det var ju av dig som jag fick det tipset minsann :-) Har du läst dom andra av Nicholls också?

  Edward: du är så välkommen att vara med i utlottningen!

  Anita: ja, jag bör väl göra det!

  SvaraRadera
 9. De är så bra, de här utgivninssammanställningarna. Underlättar både arbete och fritid för mig!

  SvaraRadera
 10. Cecilia: det låter ju underbart. Vad är det för arbete du har som underlättas av detta? Låter som en roligt jobb.

  SvaraRadera
 11. Jag har "Starter for ten" i bolhyllan men har inte blivit sugen än!

  SvaraRadera
 12. Grattis Sixten och Vega (eller är det kanske Sixtens och Vegas föräldrar?) till vinst i utlottningen av Den stygga flickans rackartyg. Vinsten kommer på posten :-D

  SvaraRadera
 13. Men ooooooo så trevligt att vi vann! Tackar tackar! Det är lite väl tidigt för Sixten och Vega med den här sortens böcker, möjligen duger de att bita i, men jag och Pontus plöjer den omgående.
  kram från Katrin

  SvaraRadera
 14. Bloggen igång igen, med lite annan inriktning. :)

  SvaraRadera