[TRE PÅ TRE]

Pocketlover skrev någon gång i början på hösten att hon ville starta en liten läsutmaning. [TRE PÅ TRE] skulle den heta. Den skulle enkelt gå ut på att man under perioden 1 oktober till 30 november läste tre titlar som på något sätt hängde ihop. Det var väldigt fritt hur man kunde välja, allt från en trilogi till tre böcker om fiske, liksom. Eller tre böcker av samma författare. Så jag valde helt enkelt att delta.

Jag har länge velat läsa serien Släkten som ges ut av förlaget Historiska Media. Pocketförlaget ger ut pocketutgåvorna. Varje del skrivs av olika författare och i dagsläget har det skrivits tre delar, och alla tre delarna finns nu på pocket, alldeles lagom många alltså för utmaningen.
 1. Blandat blod av Katarina Mazetti
 2. Sigrids hemlighet av Karin Wahlberg
 3. Tempelbranden av Catharina Ingelman-Sundberg
Här berättas Sveriges historia från vikingatiden fram till våra dagar samtidigt som vi får följa en släkts öden och äventyr. Mycket trevligt. Så nu har jag läst klart den första delen och också hunnit påbörja den andra delen. För er som funderar på att läsa serien kan jag säga att det är väldigt lättläst, lite på gränsen till historieböckerna i högstadiet. Men det är fina historier och även om den första delen kändes väldigt oskyldig så börjar den andra delen betydligt svartare. Det kommer lite mer utförliga recensioner när jag läst klart alla tre delarna.

Och för den nyfikne kan jag meddela att Historiska Media del 4 i serien är på väg. Det är författaren Maria Gustavsdotter som kommer att skriva den och den kommer ut någon gång under hösten 2012. Vill ni läsa mer av och om Maria Gustavsdotter kan ni kika in på Isabergs förlag.

3 kommentarer:

 1. Hej bokmalen!
  Jag har just läst två biografier på rad, två väldigt galna. Har du läst Marlyn Manson´s "Vägen ut ur helvetet" eller Traci Lords' "Nattens barn". Biografier när de är som bäst!
  Kram från katrin

  SvaraRadera
 2. Jag gillar Släkten och idén bakom serien supermycket (Karin Wahlbergs bidrag not so much då, men annars...). Ser framemot bok nr 4

  SvaraRadera
 3. Katrin: tack för tips om bra biografier. Nu är det kanske den genre jag läser minst av. Är mer hemma i den skönlitterära genren. Men tips är alltid bra!

  Anna: har du läst alla tre alltså? vilken tyckte du var bäst hittills?

  SvaraRadera