Skärpning och skämmes!

Nu har kultursidorna i både DN, Svenskan, Arbetarbladet(?) och VK skrivit artiklar om den häringa genren Romance, som är så stooor i exempelvis Storbritannien och som tydligen inte finns i Sverige. Eller, den är på frammarsch menar dom, genom översatta Harlekin-romaner.

Men alltså gammelmedia, hur kan ni ta en mossig TT-nyhet sådär och bara publicera vidare utan egen research? Vi har visst romance-litteratur i Sverige, inte minst tack vare den strålande romanceförfattaren Simona Ahrnstedt som 2010 debuterade med sin Överenskommelser. Hur kan ni inte ha koll på det? Och hur kan ni inte ha koll på att hon kommer ut med en ny roman i höst? Va?

Den enda ni hade behövt göra var att googla på "romance litteratur" så Poff! hade ni hamnat på Simonas sida och blivit lite upplysta!

I sanningens namn ställer jag mig också lite frågande till pressavdelningen på Damm förlag, jag vet ju att Simona gillar sitt förlag, men samtidigt, hur kan ni inte ha reagerat och agerat på detta?

Skärpning och skämmes!

8 kommentarer:

 1. JA! Hear, hear! Dessutom finns det fler..:) Och det är itne första gången jag surnar till över sådan här "sanningar". I helgen såg jag förrförra Babel på svtplay där man konstaterade att det itne finns arbetarlitteratur i Sverige idag. Eller litteratur som skrildrar ungdomar i förorten, invandrare mm. Hallå, för det första, Kristian Ludnberg? han har ju fått PRIS? Och alla underbara ungdomsböcker som visst handlar om förorten och invandrarproblematik. Både med humor, allvar och spänning. Varför kategoriskt säga att "alla 13-åringar bör läsa denna vuxenbok" när det faktiskt redan finns skildringar SKRIVNA för 13-åringar.

  Sorry att jag helt gled från ämnet, men blev så upprörd över detta också, haha.=)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med. Det finns fler, och det finns andra genres där gammelmedia frontar vissa författare, och "glömmer bort" andra.

   Om jag var riktigt cynisk skulle jag kunna jämföra detta med Toni Morrisons tes att det finns viss litteratur som man (läs gärna "män) väljer att inte se, "glömma bort" eller inte låtsas om. Buhu.

   Radera
 2. Åh, vad du är bra PBL. Tror att det kommer komma något framöver som bemöter... Just sayin...
  Kram!
  S

  SvaraRadera
 3. Åh vad bra! Såna här saker (och en del andra) får mig att helt och hållet tvivla på dagens media. Gör de någon kontroll över huvud taget???

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dom gör nog kontroll där dom finner det nödvändigt, men här kändes det tydligen inte nödvändigt alls. Dom kunde ha struntat i att ta in nyheten tycker jag då.

   Radera