Come rain or shine

Det fina med att läsa är att det inte är väderberoende. Om solen skiner så läser man i solstolen (eller på annat valfritt ställe), om det blåser hittar man en plats i lä, om det regnar så läser man under filten i soffan (eller på annat valfritt ställe). Det går liksom att läsa oavsett väder.

Så, kom sol eller regn, här kommer tre olika sommarläsningstips från Bonnier Pocket! Efter att ha analyserat tipsen lite tror jag att temat konstigt nog är mörker.


Amulett av Roberto Bolaño är för dig som gärna skulle läsa något av Bolaño, men som inte orkar ta dig an mastodontverket 2666. Amulett är en kortroman på under 200 sidor som också kan ses som en förlängning av De vilda detektiverna. I den kan man i ett kort avsnitt läsa om poeten Auxilio Lacouture som blir inlåst på en toalett. I Amulett är det Auxilio som är huvudpersonen. Det kanske inte är den ljusaste romanen du läser i sommar, men mörkret i berättelsen är konkret. Bara att tända en till lampa eller blicka upp mot en eventuell sol så är det borta. Amulett kom på pocket i början av april i år.


Ännu mer mörker, men kanske mer för dig som gillar något lite läskigare rekommenderar jag Tana French och hennes senaste kriminalromanpocket på svenska, Brottsplats: Faithful Place. Faithful Place är kvarterat där Frank Mackey växte upp. Nu återvänder han dit efter att hans syster hittat något från flickan som han en gång älskade. Brottsplats: Faithful Place gavs ut på pocket nu i början av juni.


Sista lästipset blir den tredje novellsamlingen av Jonas Karlsson, Spelreglerna. Svart och underfundigt men också lite obehagligt och overkligt berättar Karlsson om olika stackars män som mottar fakturor på miljonbelopp, blir lynchade eller får rollen som värddjur av en konstig parasit. Spelreglerna finns på pocket sedan början av april.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar