Veckans deckarförfattare: Denise Mina

Veckans deckarförfattare är Denise Mina! Dubbelaktuell både på pocket och inbunden i juli!

Mina har skrivit en hel rad fantastiska deckare, både Garnet Hill-trilogin och serien om journalisten Paddy Meehan, men idag tänkte jag prata om ytterligare en deckarserie, den om Alex Morrow.

Den första delen gjorde många Paddy Meehan-fans besvikna, men det verkar som att karaktären Alex har växt till sig till del två. Och snart kommer den tredje delen!Den första delen om Alex Sorrow, I midnattens stillhet (Still midnight, 2009), gavs ut på Minotaur förlag 2009 och kom på pocket från Månpocket samma sommar. Den nominerades till Bästa till svenska översatta kriminalroman samma år.


Den andra delen, Getingsommar (The End of the Wasp Season, 2010), också på Minotaur förlag, kom på Månpocket för bara ett par veckor sedan, den 9 juni. Den här deckaren vann Bästa till svenska översatta kriminalroman 2011.


Den tredje delen, Gods and Beasts, kommer i början av juli på Orion Publishing, men Minotaur har varit supersnabb med den svenska översättningen! Gudar och odjur kommer redan i mitten på juli, så det finns en ypperlig chans att läsa hela serien från början under semestern!

Uppdaterad 2012-07-02: Gods and Beasts kommer på engelsk pocket den 6 december i år, för den som gärna läser på engelska.

6 kommentarer:

 1. Intressant. Jag har bara läst en enda bok av Denise Mina och det var den första om Paddy Meehan, som jag inte blev överförtjust i. Däremot kan jag inte sluta köpa andra böcker av henne, både Garnethill-trilogin och den första om Alex Morrow finns i hyllan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tilläggas bör att jag inte själv läst böckerna och har inte någon egen åsikt ännu. Så min uppfattning har jag fått från recensioner och andra bloggar.
   Men det kan ju helt enkelt vara så att hennes karaktärer skiljer sig så mycket att gillar man den ena gillar man inte den andra, och tvärtom.
   Eller så är det skiftande kvalitet även i hennes historier. Jag blir nyfiken på att läsa i alla fall när folk tycker olika.

   Radera
 2. Jag gillar verkligen Denise Mina! Hon skriver tufft och rappt och huvudpersonen i Garnet Hill-serien är en kantig lite ovanlig tjej med ett antal "problem" men som lyckas mycket bra med det hon gör :)

  Agneta Bookie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det verkar som de flesta huvudpersonerna i hennes böcker är lite ovanliga. Det gillar jag.

   Radera
 3. Hej! Denise Mina är en författare som jag verkligen är sugen på att läsa en bok av :) Får se om det blir av nu i sommar kanske :) Vill även tipsa dig om en tävling där man kan vinna en bok på min blogg, tävlingen pågår fram till den 6:e Juli :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Carro! Tack för tipset. Hypnotisören har jag dock redan läst, även den efterföljande Paganinikontraktet. Tycker att Keplers böcker är rafflande bra action-deckare.

   Radera