Glad midsommar!

Midsommarhelgen firas enligt tradition i Båstad, eller rättare sagt i Grevie. Ser inte ut att bli så fint väder där i helgen, men vad gör väl det. Sillunch, grillning, femkamp, tipsrunda & musiktävling med detta sällskap gör vilken midsommar som helst till en hit - oavsett väder!

Men, om du inte skulle ha ett lika roligt sällskap på midsommar som jag, eller om vädret förstör alla dina utomhus-planer, eller om du inte ens firar midsommar, så kommer här två lästips från Brombergs förlag för helgen! Två helamerikanska boktips!

Jonathan Franzens Frihet, en roman som blev hyllad redan innan den släpptes, men hyllningarna fortsatte i recensionerna. Franzen skriver om en amerikansk medelklassfamilj, den amerikanska kärnfamiljen på en vanlig amerikansk gata i en vanlig amerikansk stad. Låter banalt, och det är väl, men skrivet på ett tydligt och kraftfullt sätt.


Det andra tipset är även det en roman om USA. Eller ska jag säga en novellsamling? Svår gränsdragning i det här fallet. Det stora huset av Nicole Krauss (som skrev Kärlekens historia) är fyra olika historier tätt ihopflätade och i centrum står en författare och en poet som träffas i New York i början på 70-talet.


Sedan slutet av mars finns både dessa fantastiska romaner på pocket! Hinner du inte läsa dom under midsommarhelgen passar dom väldigt bra på semestern också! Glad midsommar!

2 kommentarer:

 1. Vad lustigt att du skriver om "Frihet". Här i Seattle är det kväll och jag ska precis lägga mig och börja läsa den, skulle bara läsa några bloggar först...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul! Hoppas du gillar den!
   Seattle har ju ett rykte om sig att vara regnigt, men det kanske mest är på vintern, så jag hoppas du får sol imorgon när du vaknar, även om du inte firar midsommarafton där.

   Radera