Bricks

Jag fick en utmaning från Violen.

Fota två tegelstenar du inte har läst.
Fota fem tegelstenar du har läst.
Utmana fem nya bloggar.
Utmaningen antagen Violen!


Requiem for an Angel är den berömda Roth-trilogin av Andrew Taylor. Jag läste de två första böckerna när jag fortfarande bodde hemma och sen blev det aldrig att jag läste den tredje. Dessutom var det mina föräldrars böcker, så jag kände att jag ville ha en egen utgåva. Den här rymmer alla tre och är på engelska. Inköpt  i januari 2009. Den har stått ett tag alltså.

Anna Karenina är ett recensionsex från Norstedts. Jag tänker mig att den passar att läsas en ruskig regnig vecka i november. Dit är det långt. Har stått i hyllan sen mars 2011 (jo, jag vet att ett antal ruskiga novemberveckor har passerat sedan dess).

De lästa då.
Jag insåg snabbt att jag verkligen inte ljuger när jag säger att jag älskar tjocka böcker. Den här kvintetten är fem stora favoriter.
The Other Side of the Story av Marian Keyes lästes under en oförglömlig semester i Neapel 2005. Den medhavda och under resan påbörjade Solstorm av Åsa Larsson glömdes på flyget och den andra medhavda boken var uppföljaren Det blod som spillts, som jag ju inte gärna kunde läsa utan att läsa den första boken. Så det var bara att leta upp en bokhandel (inte mig emot) och gå lös på sektionen Inglese.
Illusionisten av John Fowles. Var länge "Bästa boken" när jag fick frågan. Den är fortfarande fantastisk.
Vi, de drunknade av Carsten Jensen kan man läsa en lyrisk recension av här.
Ett land i gryningen av Dennis Lehane ville jag aldrig skulle ta slut.
Midnattsbarnen av Salman Rushdie är den nuvarande "Bästa boken".

Där har ni! Skulle verkligen anse tegelstenarna här ovan som topp fem boktips faktiskt.

Nu skulle man utmana fem andra bokbloggare och om ni inte redan rotat fram tegelstenarna och blottat dom på bloggen få fem följande bloggar gärna göra det nu.
Snowflakes in Rain
Bokmoster
Calliope Books
Har du lest? och
Marias bokliv

Ping på er!

8 kommentarer:

 1. Kul! Vi, de drunknade har jag tänkt läsa länge, när ska jag få tiden till det. Undrar jag......

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är ju lite nackdelen med tegelstenarna. De kräver sin tid. Men Vi, de drunknade är klart värd den.

   Radera
 2. Älskar också Midnattsbarnen! Annars läser jag inte så ofta tegelstenar faktiskt. Är dock lite nyfiken på Lehane som jag inte läst än. Min lista här:

  http://bokmoster.blogspot.se/2013/05/tegelstenar.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ah, du hade ju såklart redan svarat :-) Det var ett riktigt gäng gamla godingar du hade där. Lehane var ju en väldigt historisk roman, även om den också handlar om mord och poliser, som Lehanes romaner ofta gör.

   Radera
 3. Roth-trilogin är bra. Särskilt den första och den sista delen. Taylor har seglat upp som en av mina favoritförfattare. Ett land i gryningen var också rätt bra. Vi, de drunknade har stått i bokhyllan och väntat sen den kom i pocket. Det var ett tag sen...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ah, så du har läst många tegelstenar också, det hör man ju. Jag tror att anledningen till att jag inte läser Roth-trilogin är just för att den är samlad i en volym. För tung att läsa helt enkelt.

   Radera
 4. Ooh, jag är kass på utmaningar och just nu ligger alla mina böcker inkl tegelstenarna ju nerpackade i lådor ... Får återkomma i ämnet :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, det är lugnt. Tänkte nästan du var en som läste tegelstenar per default, men så var det alltså inte?

   Radera