Recension: Springfloden

Författare: Cilla & Rolf Börjlind
Titel: Springfloden
Utg.år (Utg.år pocket): 2012 (2013)
Förlag: Norstedts förlag

Ibland önskar jag att jag var så där avslappnad och osjälvisk att om jag läst en skitbra bok, bara gav bort den till första bästa läsare jag hade i min närhet. Men så är jag ju inte, långt ifrån, tvärtemot faktiskt. De bra böckerna vill jag ha SJÄLV, de ska stå i MIN hylla och samla damm.

Boktips däremot bjussar jag gärna på. Här kommer ett! När jag såg den här boken i listan med debutanter i förra årets Höstens böcker så bara kände jag att det här, det här är en fullträff! Och det var det. Debutanterna och äkta paret Rolf & Cilla Börjlind har förvisso skrivit tillsammans i flera år, bland annat har de skrivit manus till över 15 av Beck-filmerna som rullat på TV genom åren. Och det som fick mig att haja till extra var att det är Rolf Börjlind som skrivit manus till Jönssonligan-filmerna, några av mina absoluta favoritfilmer (Ja, jag har DVD-boxen hemma). Jag fullkomligen ÄLSKAR kupp-filmer, jag älskar Bond-filmerna, Bourne-filmerna osv osv.

Hur som helst, på bokfronten är de debutanter och har nu skrivit Springfloden som kom på pocket i slutet av maj. Makabert mord på 80-talet. Olöst. Polisstudenten Olivia Rönning tar på sig en frivillig sommaruppgift, att skriva rapport om ett valfritt olöst mord. I en lista från handledaren hittar hon mordet på en okänd kvinna på Nordkoster, utredare var hennes egen pappa, död sedan ett par år tillbaka. Klart Olivia blir intresserad. Eftersom hennes egen pappa är död försöker hon kontakta den andre ansvarige utredaren för mordet, Tom Stilton. Han verkar vara försvunnen. Eller?

Läs Springfloden och sen när ni är fast, kan ni precis som jag stampa fötterna i rastlös takt fram till den 21 augusti då den andra delen om Oliva Rönning kommer, Den tredje rösten.

2 kommentarer:

  1. Stått med pocketutgåvan i handen och funderat på om jag ska köpa. Inte kommit till skott ännu.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fundera lite till du och slå till sen :-)

      Radera