En Edgar till Karin?

I fredags släppte MWA (Mystery Writers of America) nomineringarna för The Edgar Allen Poe Awards, eller Edgars som de också kallas. Och Karin Alvtegen är en av de nominerade för bästa kriminalroman (Best novel)!!! Suveränt måste jag säga!

Hon är nominerad med kriminalromanen Saknad som på engelska heter Missing (Felony & Mayhem Press). Hon är i fint sällskap med de andra nominerade:
Blue Heaven av C.J. Box (St. Martin's Minotaur)
Sins of the Assassin av Robert Ferrigno (Simon & Schuster)
The Price of Blood av Declan Hughes (HarperCollins)
The Night Following av Morag Joss (Random House)
Curse of the Spellmans av Lisa Lutz (Simon & Schuster)

Den 30 april får vi veta vem som vinner!

Alvtegen får mig att minnas och bli nostalgisk.
Jag minns, septemberveckan i Portugal 2006, fyra tjejer som alla funderade på sitt håll hur de skulle komma undan en anklagelse att vara asocial, för de ville ju bara läsa, läsa, läsa hela semestern. Och vilken lycka sen när alla fyra tjejer upptäckte att de hade samma tanke och mål med semestern. Det blev sola, läsa, bada, läsa, äta chips, läsa, dricka öl (Jeffan drack cola), läsa, äta & läsa. Värsta pensio-resan men som vi njöt! En av böckerna vi hade med oss hann alla med att läsa under den där veckan, den stackars pocketen var skamfilad, solblekt och saltvattensblästrad efter veckans slut, men åååh så bra.

Och det var Karin Alvtegens Skam.

Har ni läst den? Vi levde oss så in i Maj-Britts ensamma och sorgliga liv. Vi såg Maj-Britt gå på strandpromenaden i Albufeira och vi funderade på vad Maj-Britt skulle göra på kvällen. Jodå, hon var ute på kvällen också såg vi senare.

Jag har sedan dess läst alla Alvtegens böcker på S, med undantag för Skugga. Den ligger på läslistan, har bara inte hunnit dit ännu. Hur är det med mina forna reskamrater? Har ni läst Skugga?1 kommentar:

  1. Haha, där ser man. :-)
    Hm, tror inte att jag läst Skugga heller, men det är lätt att blanda ihop dem när alla börjar på s.

    SvaraRadera