Några bokfrågor...

...och dess svar. Hittade enkäten på bokhora.se och kunde såklart inte låta bli att svara själv.

1. Vilka författare köper du alltid i inbundet (dvs, snabbt efter boken kommit ut)?
Carina Burman.
Hennes mysdeckare om Euthanasia Bondeson har sån härlig pocketstorlek så dom köper jag gärna inbundet. Fint med enhetlighet också, har jag börjat köpa inbundet av en författare så fortsätter jag sannolikt att göra det. Kanske.

2. Vilka författare har du flest böcker av i bokhyllan?
Peter Robinson, jag har 15 böcker av honom. Hans deckare med Alan Banks som (Chief) Inspector började jag läsa när I ondskans spår kom på svenska 2003. Blev helt såld på Robinson och upptäckte då att det fanns ett tiotal böcker som var skrivna innan och inte utgivna på svenska. Lika bra att börja från början tänkte jag.
Patricia Cornwell är tvåa med 12 böcker. Jag har alltid gillat hennes karaktärer Scarpetta, Lucy, Pete Marino och Benton Wesley. Men, det känns som om fantasin börjar sina hos Cornwell, nu läser jag bara böckerna för att jag ”känner” personerna, historierna är hemska men inte lika bra längre. Tyvärr.
På delad tredje plats kommer faktiskt John Grisham och Harlan Coben.

3. Vilken var den senaste boken någon tipsade dig om, och vad tyckte du om tipset? Var blev du tipsad, om det var en blogg?
Senaste tipset var En halv gul sol av Chimamanda Ngozi Adichie. Tipset fick jag på bokhora i det här inlägget. Det var ett supertips. Jag gillade den här boken skarpt och tänker tipsa vidare. En fin pärla. Den gjorde också att jag fick upp ögonen för Orange-priset och dess andra pristagare genom åren. Ska bli kul att diskutera den ikväll på läsesalongen.

4. Vilken var den senaste boken du gav bort? Mottagande?
Jag gav I trygghetsnarkomanernas land av David Eberhard till min pojkvän i julklapp. Mottagandet var över förväntan. Han hade i och för sig önskat sig den, men att han skulle börja läsa den direkt var jag inte beredd på. Jag har inte läst den själv, så det ska bli kul att höra vad han har att säga sen. Han kanske kan få göra en gäst-recension i bloggen :-)

5. Har du några biblioteksreservationer just nu?
Nej. Det var längesen jag ens hade ett bibliotekskort.

6. Vilken bok/böcker läser du just nu?
Jane Eyre av Charlotte Brontë.


Andras svar på frågorna:
Bokmoster
Böcker med mera
Ett hem utan böcker
Snowflakes in rain

4 kommentarer:

 1. Hon skrev en och annan deckare
  plus en "dokumentär".
  Blev med tiden allt fräckare,
  hoppades, att det bär.
  Hade minsann
  ett "politiskt program".
  Sagan blir grann,
  slutar med skam
  och hon framstår nu som allt näckare.

  SvaraRadera
 2. Hej!

  Jösses vad du läser mycket. Hur sjutton hinner du?


  Vänligen Frida
  http://fridasforfattardrommar.blogspot.com/

  SvaraRadera
 3. Hej Frida!
  Haha, ja, jag vet inte hur jag hinner. Kanske för att jag försöker läsa så fort tillfälle ges. Under julen blev det mycket lästid.

  Hälsn.
  Maria

  SvaraRadera
 4. Håller helt med om Cornwall, har alla och köper fortfarande alla som kommer på grund av att man "känner" personerna , men böckerna är inte lika bra längre, sorgligt nog.. Tyckte dock Book of the Dead var bättre än de närmast föregående, så det kanske finns hopp! :)

  SvaraRadera