Krimalfabetet: L

Mitt L-inlägg hade lite bråttom att publiceras idag. Eller rättare sagt, jag var lite sen med att fixa det till publiceringstid. Så om ni redan sett inlägget och det var lite torftigt så blir det lite redigering i efterhand nu.
Lida
av Stephen King
En av de mest obehagliga böcker jag läst - och sett! Det finns inte ord för vilken skräck jag skulle känna om jag hamnade i fångenskap hos Annie Wilkes. Hjälp! För övrigt har jag läst väldigt få av Kings böcker och kommer försöka ändra på det så småningom.

Larsson, Åsa
En av de bästa jag vet! Alla hennes kriminalromaner med Rebecka Martinsson som huvudperson är så j***a bra! Den senaste, Tills dess din vrede upphör, kommer på Bonnier Pocket 20 augusti.

Lärarinnan i Villette av Ingrid Hedström
Den här kriminalromanen vann Svenska deckarakademins debutantpris 2008 och jag vet många som har gillat den skarpt. Hedberg har gett ut ännu en, Flickorna i Villette, som jag hoppas är lika bra. Kul med en ny deckarförfattarinna som dessutom har gett sig utanför Sveriges gränser.

Stephen King
Åsa Larsson
Ingrid Hedström

”Regler” för krim-alfabetet och tidigare bokstäver hittar du här!

Bokstaven av typsnittet Max Ernsts Öga används med tillstånd från grafikern Fredrik Andersson, typografism.se

6 kommentarer:

 1. Nu finns bokstaven L hos mig. Lyckades missa Larsson, hon är ju jättebra. Får ta med henne på S eller T istället...

  SvaraRadera
 2. Aha, Lida blev det förstås. Jag har bara sett filmen, men den är ju också otäck. Vi får kanske dra i gång ett King-projekt, jag har också tänkt läsa mer av honom. Om du är med kanske jag vågar... ;-)

  Vet du, Lärarinnan i Villette ligger här hemma och skräpar (hm), jag skickar den gärna om du vill ha. Fast del två befinner sig redan hos Marianne/Caveat lector!

  SvaraRadera
 3. Bokmoster: jag startar gärna ett King-projekt. Men jag har just påbörjat ett Agatha Christie-projekt, så King får nog vänta till åtminstone i vinter.

  Tack för erbjudandet om boken, men jag har den faktiskt också hemma. Jag får se om det är något att hänga i julgranen.

  SvaraRadera
 4. Ok! Då kvarstår erbjudandet till någon annan som kan vara intresserad. King i vinter, när snöstormarna viner utanför huset och mörkret lägger sig allt tidigare varje dag, mm, låter fint.

  SvaraRadera
 5. Jag har publicerat både J,K och L i ett stort inlägg på min blogg.

  SvaraRadera
 6. Burr, King i vintermörkret, det låter väl ruggigt tycker jag. :)

  Här kommer så mina L i krimalfabetet: http://klotho.wordpress.com/2009/07/19/krimalfabet-l/

  SvaraRadera