Spottat i DN förra helgen


Det här med bokklubbar. När jag fick det här erbjudandet med posten tidigare i år så tyckte jag först att det var ett himla bra initiativ, det kändes lite som Bonniers motsvarighet till Böckernas Klubb (som jag gissar hänger ihop med Norstedts). Så började jag kolla lite på deras utbud och det är ju som vanligt mest inbundna böcker i sådana här bokklubbar så jag tackade nej. Efter att jag såg den här reklamen i söndags surfade jag runt lite och hittade tyvärr mycket ris och bara lite ros till denna bokklubb. Tråkigt.


Ja, nu är alltså Gabriel García Márquez och Mario Vargas Llosa kvitt. Nu har båda två erhållit nobelpriset i litteratur och deras fejd är inte värt en skvatt. Men, finns det några gamla fejder kvar nu? Eller är det dom nya författargrälen vi får hoppas på håller i sig ett par decennier?


Och här är notisen som fick mig att få upp ögonen för Goncourt-priset och skriva inlägget som jag publicerade igår. Marie NDiaye (många vokaler på rad där) och hennes Tre starka kvinnor kommer jag att hålla utkik efter när den kommer på pocket.

7 kommentarer:

 1. Jag klickade mig vidare från Bokbloggar.nu när jag läste din överskrift. För min inre syn kunde jag se en boknörd lägga en stor loska i DN över något h*n hade läst. Men så var det visst inte. :-)

  SvaraRadera
 2. Nej så var det ju inte riktigt. Vad kul att det blev så tvetydigt, det hade jag inte riktigt tänkt på.

  SvaraRadera
 3. Om man vill vara med i en pocketklubb skulle jag rekommendera Pocketklubben

  http://www.pocketklubben.se/

  Jag var med ett tag (säg den bokklubb som inte jag frekventerat), och slutade mest för att det som var månadsböcker nästan alltid var böcker jag redan hade läst, eller inte ville läsa. Men månadsböckerna kan alltid bytas ut mot något annat i sortimentet i stället.

  SvaraRadera
 4. Men vaddå "nu är vi kvitt"? Jag förstår inte. Var det inte nåt med Vargas fru som de grälade om? Eller var det Nobelpriset? Eller menar Marquez att Np är ett sånt att elände att nu kan Vargas gott ha det?
  Kanske är det inte meningen att man ska förstå?

  SvaraRadera
 5. Snowflake: njae jag tror inte det var NP dom bråkade om. Men det var väl nåt som blev en höna av en fjäder och V-L verkade bitter på G-M. Nu när han också fått det ärade nobelpriset är han ingen underdog längre och kan inte gnälla bittert på G-M. Så tolkade jag det, men det kan ju ligga något helt annat bakom (både grälet och citatet ovan).

  SvaraRadera
 6. Aha, du tänker så. Det låter ju rimligt.
  En liten känga från GM. ;-)

  SvaraRadera
 7. Tror att Paberback lover ar nagot pa sparen.

  Anda lite roligt att de har sjalvdistans nog att twittra om det.

  SvaraRadera