Ge upp eller inte ge upp?

Det går verkligen inte bättre med Kevin på svenska. Suck. En enda jäkla transportsträcka fylld av vad hemska Kevin tar för sig. Inte ens när dundermesiga lillasyster Celia entrar scenen blir det mer spännande. Suck. Jag vill bara fram till svaret på mitt Varför?

Har nu en cirka tredjedel kvar. Ska jag släppa den här bästsäljaren? Vad säger ni?

10 kommentarer:

 1. jag har bara lyckats ta mig igenom ett kapitel o förstår verkligen inte storheten? Bla, bla, bla... utmaning eller ej, den åkte tillbaka till biblioteket o jag känner ingen saknad

  SvaraRadera
 2. Släpp den nu! Jag har inte heller lyckats läsa den boken, släppte den ganska snabbt och tvivlar på att jag tar upp den igen.

  SvaraRadera
 3. Haha. Jag har bara läst två sidor, sen gav jag upp. Så du frågar fel person, om du frågar mig :-)

  SvaraRadera
 4. Men om ni ledsnade så snabbt, vad var det som fick er att slå igen boken? Samma som för mig? Att språket är knöligt och det bara kommer mer och mer exempel på hur ett sociopatiskt barn agerar.
  Eller var det nåt annat? (Du Vixx som endast läste två sidor måste ha haft en annan anledning?)

  SvaraRadera
 5. Tycker absolut att du ska fortsätta. Dels är det ju en väldigt intressant etisk diskussion om arv och miljö och huruvida det finns genuint onda människor redan när de föds. Dels går slutet inte av för hackor. Man ska också ha i åtanke att det är mamman själv som är berättaren och kanske därför inte svälja allt hon har att säga, den är oerhört skickligt berättad.

  SvaraRadera
 6. Det var språket jag hängde upp mig på, minns jag. Jag lånade den på biblioteket, och hade den hemma i ett par månader, och försökte ett par gånger, men kände att det inte var något för mig just då. Jag läste nån annan bok i lite samma genre just då också, och tyckte att det räckte. Om någon skriver upp boken jättemycket kanske den får följa med hem vid ett annat tillfälle.

  SvaraRadera
 7. Cecilia: ja, fast det där med diskussionen om arv och miljö har jag redan förstått. Nu blir det mer bara en upprepning.

  Och det är just HUR mamman berättar som stör mig, hennes krångliga ord och långa meningar med bisatser, det är fasiken inte så en arg, besviken och övergiven mamma skriver brev till sin före detta make.

  SvaraRadera
 8. Tycker nog ändå att du ska läsa vidare, du kommer kanske att bli överraskad så småningom, även om det tar lite tid. Det är en av de starkaste böckerna jag någonsin läst; tror att jag läste den precis när den kom ut (så det är ett bra tag sedan) och det är en bok jag aldrig kommer att glömma, just på grund av den sista delen av berättelsen.

  SvaraRadera
 9. Tyckte det kändes som om det inte hände någonting. Men jag vet att många tycker jättemycket om boken.

  SvaraRadera
 10. Jag skummade de sista 150 sidorna. Var tvungen att ta reda på orsaken till Celias olycka. Men nån twist tyckte jag kanske inte att det blev på slutet. Även om jag blev lite överraskad. Skönt, nu är den ur världen i alla fall.

  SvaraRadera